Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Παιδιά είναι το 44% των τραυματιών στην Αϊτή

Στατιστική μελέτη αμερικανών ερευνητών δείχνει ότι το 44% των τραυματιών από το σεισμό της Αϊτής είναι πιθανότατα παιδιά.

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέφεραν χθες Τετάρτη ότι φοβούνται πως σχεδόν οι μισοί τραυματίες από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου στην Αϊτή είναι παιδιά, και κάλεσαν τις οργανώσεις περίθαλψης και βοήθειας να λάβουν υπόψη το γεγονός αυτό στις ενέργειές τους.

Η στατιστική μελέτη ειδικών του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Λος Άντζελες και του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας έδειξε ότι στους τραυματίες από το σεισμό πιθανώς «περιλαμβάνεται ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός παιδιών, πάνω από 110.000, ίσως ο μισός του συνόλου».

Οι Τζέφρι Άπερμαν και Ρόμπερτ Νίσις έχουν αναπτύξει λογισμικό που βοηθά υπηρεσίες περίθαλψης να σχεδιάζουν την αντίδρασή τους σε περιπτώσεις καταστροφών και δυστυχημάτων όπου εμπλέκονται παιδιά.

«Το 35% του πληθυσμού (στην Αϊτή) είναι κάτω των 15, και αυτό σημαίνει ότι ο κατ' εκτίμηση συνολικός αριθμός των τραυματιών (250.000) εμπεριέχει πολλά περισσότερα παιδιά από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή», ανέφεραν οι ερευνητές.

Τόνισαν ότι τα τραυματισμένα παιδιά έχουν διαφορετικές ανάγκες-λεπτότερες βελόνες, σωστές δόσεις φαρμάκων κατάλληλων για ανήλικους, και παιδιατρική φροντίδα.

Το πρόγραμμα των δύο ερευνητών προέβλεψε με βάση τη σύνθεση του πληθυσμού της Αϊτής ότι περίπου το 44% των τραυματιών, ή περίπου 110.000, θα είναι κάτω των

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου