Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Η μεγάλη πατούσα σημαίνει και μεγάλο πέος;

Ο ... μύθος λέει ότι το μέγεθος του ανδρικού οργάνου σχετίζεται άμεσα με το μέγεθος της πατούσας, της παλάμης και της μύτης. Αν αυτά τα σημεία του σώματος είναι μικρά ή μεγάλα τότε μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια ότι και το πέος θα εχει ανάλογα μικρό ή μεγάλο μέγεθος. Μύθος ή πραγματικότητα?Δυο γιατροί από το Λονδίνο η oυρολόγος δρ. Jyοtί Shah από το St Mary's Hospital και ο συνάδελφος της δρ Nick Christopher από to University College Hospital, αποφάσισαν να εξετάσουν επιστημονικά τις δοξασίες αυτές.Οι έρευνες τους ξεκίνησαν απο την θεωρία που θέλει το μέγεθος της πατούσας, άρα και το νούμερο του παπουτσιού ενός άνδρα, να είναι ενδεικτικό για το μέγεθος του πέους του. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί που θέλουν να κάνουν ανάλογες μελέτες είναι ότι θα πρέπει οι έρευνες να γίνονται σε ανδρικά μόρια που είναι σε στύση. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο γι αυτό και δεν έχουμε πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις για το θέμα αυτό.

Οι δύο ουρολόγοι, Shah και Christopher, αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν την έρευνα τους με έναν εναλλακτικό τρόπο: χωρίς να ενημερώνουν τους ασθενείς που κατέφευγαν στα ουρολογικά ιατρεια τους για άλλα ζητήματα, φρόντιζαν να μετρούν το μήκος του πέους τους αμέσως μόλις αυτοί έβγαζαν τα ρούχα τους - για να προλάβουν την συρίκνωση που οφείλεται στο ψύχος.

Για να είναι όσο πιο αξιοπιστη γινόταν η µέτρηση , "τέντωναν" τα ανρικά µόρια αφού έχει αποδειχτεί ότι το τεντωµένο πέος αναλογικά είναι ίδιο με το πέος σε στύση. Παράλληλα φρόντιζαν να καταγράφουν και το νούµερο του παπουτσιού που φορούσαν οι ασθενείς.

Συνολικά στην έρευνα συµµετείχαν εν αγνοία τους 104 άνδρες από 16 εως 65 ετών. Η µέτρηση του πέους τους κυµάνθηκε από 6 εως 18 εκατοστά- µε µέσο όρο τα 13 εκατοστά. Τα νούµερα των παπουτσιών των ανδρών που συµµετείχαν ήταν από 40 εως 47, µε µέσο όρο το νούµερο 43.

Και τώρα η µεγάλη στιγµή: σύµφωνα µε την έρευνα των βρεττανών ουρολόγων Shah και Christopher σε δείγµα 104 ανδρών, ηλικίας 16 εως 65 ετών, µε µέγεθος πέους από 6-18 εκατοστά και νούµερο παπουτσιού από 40-47, "δεν υπάρχει καμμία επιστημονική απόδειξη που να συνδέει το μέγεθος της αντρικής πατούσας με το μέγεθος του πέους"!

Η υπεύθυνη της έρευνας δρ Jyoti Shah πάντως επισηµαίνει: "Θα συνεχίσουµε τις έρευνες µας γιατι είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται το µέγεθος του ανδρικού µορίου µε κάποιο άλλο σηµείο του σώµατος όπως η µύτη, η παλάµες, τα δάχτυλα ή το ύψος. Μέχρι σήµερα πάντως τίποτα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί επιστηµονικά".

Εν αναμονή των νέων ερευνών, τα μεν αρσενικά χαλαρώστε και απανήστε άφοβα στην ερώτηση "Τι νούμερο παπούτσι φοράς;" τα δε θηλυκά σταματήστε να κοιτάζετε τις πατούσες μας : τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν!

messarea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου