Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Το Μάιο οι εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας του ΚΕΓ

Στις 11 και 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.), σε 117 εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Οι εξετάσεις διεξάγονται σε τέσσερα επίπεδα: Α, Β, Γ και Δ (τα οποία αντιστοιχούν στα επίπεδα Α2, Β1, Β2 και C1 του Συμβουλίου της Ευρώπης).

Οι εγγραφές θα γίνονται από την 1η Φεβρουαρίου ως τις 22 Μαρτίου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο εξεταστικό κέντρο στο οποίο επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα (0030) 2310 459101 και (0030) 2310 459574, στο φαξ (0030) 2310 459107 ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: http://www.greek-language.gr/greekLang/certification/09.html.

Η «Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση» του Κ.Ε.Γ. είναι διαδικτυακό περιβάλλον που σχεδιάστηκε για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας, με προδιαγραφές εθνικής Πύλης για την ελληνική γλώσσα και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (2004-2006). Η Πύλη απευθύνεται σε ερευνητές, φοιτητές, διδάσκοντες, μαθητές και γενικότερα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα, εντός και εκτός Ελλάδας και επιχειρεί να καλύψει την ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της -αρχαία ελληνική, μεσαιωνική ελληνική, νέα ελληνική- αλλά και στη συγχρονική της διάσταση.

Στους χρήστες της Πύλης παρέχονται σειρά από ηλεκτρονικά εργαλεία (ηλεκτρονικά λεξικά, σώματα κειμένων) και πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για κάθε μορφή άτυπης διδασκαλίας της ελληνικής στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1994, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το πιστοποιητικό ελληνομάθειας θεσμοθετήθηκε από το υπουργείο Παιδείας το 1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου