Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

H Ρίκα Διαλυνά είπε ΟΧΙ στο φοβερό Γουόρεν Μπίτι

Είναι απίστευτο. Και ίσως πραγματικό: Μπορεί ο μεγάλος γυναικοκατακτητής του Χόλιγουντ Γουόρεν Μπίτι να έχει κάνει έρωτα με 12.775 γυναίκες, αλλά, όπως αποκαλύπτει στη βιογραφία του, όλες δεν ήταν καλλονές ή διάσημες, όπως η Μαντόνα, η Τζάκι Κένεντι, η Μαρία Κάλλας, η Μπριζίτ Μπαρντό, αλλά αρκετές ήταν παχουλές, ορισμένες είχαν και μουστάκι! Γεγονός είναι ότι καμιά δεν είχε αντισταθεί στο ερωτικό ντελίριο του Γουόρεν... Μπίχτη!
H Ρίκα Διαλυνά είπε ΟΧΙ στο φοβερό Γουόρεν Μπίτι

Όμως, εγώ σήμερα σας αποκαλύπτω ότι μία καλλονή, τουλάχιστον, και μάλιστα διάσημη Ελληνίδα είπε ΟΧΙ στον Γουόρεν Μπίτι και αντιστάθηκε με ηρωισμό στην πρoσπάθειά του να τη βιάσει. Είναι η Ρίκα Διαλυνά. Η ίδια αποκαλύπτει με δραματικές λεπτομέρειες σε ένα βιβλίο της αυτή την ιστορία.

Όταν στη δεκαετία του ’60 ήταν στην Ιταλία, στο Λίντο, στη διάρκεια του Φεστιβάλ Βενετίας, η Ρίκα βρισκόταν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μαζί με την Κλαούντια Καρντινάλε, λίγο πιο πέρα ο Γουόρεν Μπίτι έδινε συνέντευξη στους δημοσιογράφους. Κάποια στιγμή πέρασε από δίπλα για να πάει στον κήπο και ο Γουόρεν, μόλις την είδε, άφησε τους δημοσιογράφους, την πλησίασε, τη ρώτησε πώς τη λένε και χωρίς εκείνη να μπορέσει να αντιδράσει, την άρπαξε βίαια στα χέρια του και την οδήγησε σε ένα δωμάτιο που έβλεπε στον κήπο. Κι ενώ εκείνη έντρομη προσπαθούσε να ξεφύγει χτυπώντας τον, εκείνος ακόμα πιο παθιασμένα προσπαθούσε να τη φιλήσει. Η Ρίκα τότε άρχισε να τον κλοτσάει, να του γρατσουνίζει το πρόσωπο με τα νύχια της, να του ξεσκίζει το πουκάμισο, να του πετάει αντικείμενα, μέχρι και ένα σιδερένιο ελεφαντάκι, που ευτυχώς δεν τον πέτυχε. Από τις φωνές της πήραν είδηση οι δημοσιογράφοι, που χτυπούσαν την πόρτα του δωματίου, για να τους ανοίξει. Τελικά, εκείνος άλλαξε τακτική. Ξέσπασε σε γέλια, της έδωσε δικά του ρούχα για να αλλάξει με τα δικά της, που είχαν ξεσκιστεί και είχαν ματώσει από τη μάχη, και όλα τέλειωσαν χωρίς να δημιουργηθεί σκάνδαλο.

Πολλά χρόνια μετά τη συνάντησε στο Χόλιγουντ με τον Τέλη Σαβάλα και της ζήτησε το τηλέφωνό της. Η Ρίκα, όμως, του έγραψε σ’ ένα χαρτάκι: «Too late (Πολύ αργά)».

Όμως, έστω και αργά, εμείς μάθαμε όλη την αλήθεια, όπως την περιγράφει η ίδια η Ρίκα στο βιβλίο της «Ίσως δεν ήταν μόνο όνειρο» (Εκδόσεις «Πατάκη», 2001).

Εκείνο που όμως δεν ήταν όνειρο ήταν το μεγάλο ΟΧΙ της Ρίκας.

womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου