Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ομπάμα για τον Μπρους Σπρίνγκστιν: «Είναι 'Το αφεντικό'»

«Εγώ είμαι ο πρόεδρος, αλλά αυτός είναι 'The Boss'» .

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες το βράδυ στον Μπρους Σπρίνγκστιν ότι εκείνος είναι στην πραγματικότητα «The Boss» υποδεχόμενος τον μουσικό στον Λευκό Οίκο μαζί με τέσσερις ακόμη βραβευμένους με τα 32α βραβεία του Kennedy Center, ανάμεσά τους και ο ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο.

«Μια ημέρα σαν αυτή, θυμάμαι ότι είμαι ο πρόεδρος, αλλά αυτός είναι Τhe Boss!» (το αφεντικό), δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, 2.200 προσκεκλημένοι παρέστησαν στην τελετή βράβευσης των μεγάλων προσωπικοτήτων του αμερικανικού πολιτισμού στο μεγάλο αμφιθέατρο του Kennedy Center στην Ουάσινγκτον.

Την τελετή άνοιξε η ηθοποιός Μέριλ Στριπ, συνοδευόμενη από τον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε. «Είναι το χρυσό σύμβολο του αμερικανικού κινηματογράφου», είπε συγκινημένος ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο πιανίστας της τζαζ Ντέιβιντ Μπρούμπεκ, εκ των βραβευθέντων της βραδιάς, που γιόρταζε επίσης χθες τα 89 του χρόνια, ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης της τζαζ που παρακολούθησε ο ίδιος σε συναυλία όταν ήταν 10 ετών κατά τη διάρκεια μιας από τις σπάνιες επισκέψεις του πατέρα του στη Χαβάη το 1971. «Για ένα αγόρι δέκα ετών ένας νέος κόσμος ανέτειλε», είπε.

Ο Μπεν Χάρπερ και η Μελίσα Εθεριτζ ερμήνευσαν τραγούδια του Μπρους Σπρίνγκστιν, ενώ ο σατιρικός παρουσιαστής Τζον Στούαρτ τον αποκάλεσε «γιο του Τζέιμς Μπράουν και του Μπομπ Ντίλαν» .

Τέλος, η ντίβα της σόουλ Αρίθα Φράνκλιν παρουσίασε την βραβευμένη Γκρέις Μπάμπρι, την Αμερικανίδα μέτζο-σοπράνο που ήταν η πρώτη μαύρη τραγουδίστρια που παρουσιάσθηκε στο Φεστιβάλ του Μπαίροϊτ στις αρχές της δεκαετίας του '60.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου