Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Αγρότες απέκλεισαν τη βόρεια Πύλη της ΔΕΘ


Μια αντιπροσωπεία αγροτών από περιοχές της Χαλκιδικής, απέκλεισε με 12 τρακτέρ, σήμερα το πρωί, συμβολικά και επί περίπου 10 λεπτά της ώρας, τη βόρεια Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Μάλιστα, οι παραγωγοί προχώρησαν στην ενέργειά τους αυτή, τη χρονική στιγμή κατά την οποία είχε αρχίσει η ξενάγηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή, στους χώρους της 23ης Agrotica.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των αγροτών Ζαφείρης Καζάκης, θέλησαν με τη συγκεκριμένη κίνησή τους να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η κ. Μπατζελή αρνήθηκε να τους συναντήσει, χτες βράδυ, κατά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλαμε», ισχυρίστηκε ο κ. Καζάκης, «να εκθέσουμε τα αιτήματά μας και να ζητήσουμε διευκρινίσεις και για τα θεσμικά μέτρα που εξήγγειλε, διότι τα περισσότερα από αυτά είναι έωλα και χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αλλά η κυρία υπουργός μας απέφυγε».

Οι παραγωγοί -ήταν αντιπροσωπεία από τις περιοχές Νέα Τρίγλια, Γαλάτιστα, Καλύβες και Ορμύλια- που έφτασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους και με συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, είχαν ξεκινήσει από την αερογέφυρα της Θέρμης.

Το συγκεκριμένο οδικό κόμβο τον είχαν αποκλείσει, χτες βράδυ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και για περίπου δύο ώρες. Γύρω στο μεσημέρι, προτίθενται να αποχωρήσουν από τη βόρεια Πύλη της ΔΕΘ και να επιστρέψουν στην αερογέφυρα, όπου θα συνεδριάσει η συντονιστική τους επιτροπή, ώστε να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

Επίσης, γύρω στο μεσημέρι, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προτίθεται να συναντηθεί μέσα στο χώρο της ΔΕΘ με αντιπροσωπεία των Νέων Αγροτών και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου