Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Γκάνα-Αίγυπτος το ζευγάρι του τελικού

Η Γκάνα και η Αίγυπτος προκρίθηκαν στον τελικό του 27ου Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί την Κυριακή (20:00) στη Λουάντα της Αγκόλας. Στους σημερινούς ημιτελικούς, η Γκάνα απέκλεισε (1-0) την Νιγηρία και η Αίγυπτος με το θριαμβευτικό 4-0 την Αλγερία. Η Αίγυπτος με 6 κατακτήσεις (πάει για τρίτη συνεχόμενη κούπα) είναι η πολυνίκης του θεσμού, ενώ η Γκάνα μετράει 4 τρόπαια και τελευταία συμμετοχή σε τελικό το 1992. Είναι η πρώτη φορά που ανταμώνουν Γκάνα και Αίγυπτος σε τελικό του Κόπα Άφρικα.

Η Νιγηρία, αντίπαλος της Ελλάδος στο Μουντιάλ, έχανε τις ευκαιρίες και η Γκάνα πέτυχε το γκολ με τον Ασαμόα Γκιαν της Ρεν στο 21ο λεπτό. Η Νιγηρία έπαιξε με τους Ενγεάμα, Σίτου, Μ. Γιουσούφ (80΄ Οντια), Ετσιεγίλε, Νουανέρι, Ομπι Μίκελ, Καϊτά, Α. Γιουσούφ (67΄ Ομπίνα) Μάρτινς, Οντεμβίγκιε (70΄ Αγεγκμπένι), Ομπάσι.

Παράσταση για ένα ρόλο, ο δεύτερος ημιτελικός στον οποίο αποβλήθηκαν 3 ποδοσφαιριστές της Αλγερίας (37' Χαλίτσε, 69' Μπελχάτζ και 86' Τσαούκι). Το 4-0 της Αιγύπτου διαμορφώθηκε με τέρματα των Χόσνι (37' πεν.), Ζιντάν (65΄), Αμπντέλ Σαφί (81΄) και Γκέντο (92΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου