Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Δεν μετανιώνει για την εισβολή στο Ιράκ ο Μπλερ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, δήλωσε την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής που ερευνά τον πόλεμο στο Ιράκ, ότι δεν έχει καμία τύψη που συμμετείχε στην ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν.

"Ερωτώμενος αν έχει τύψεις που ενέπλεξε τη χώρα του στον πόλεμο, ο Μπλερ απάντησε: "Αισθάνομαι κάποια ευθύνη αλλά δεν έχω καμία τύψη που ανέτρεψα τον Σαντάμ Χουσέιν".

Η φράση αυτή, που ειπώθηκε προς το τέλος της κατάθεσης, έγινε δεκτή με φωνές αποδοκιμασίας από το ακροατήριο στο οποίο συμμετείχαν πολλές οικογένειες Βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που αποκαλούσαν "δολοφόνο" και "ψεύτη" τον πρώην πρωθυπουργό.

"Πιστεύω ότι (ο Σαντάμ Χουσέιν) ήταν ένα τέρας. Απειλούσε όχι μόνο την περιοχή αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Νομίζω ότι, με τις συνθήκες που αντιμετωπίζαμε εκείνη την εποχή, ήταν προτιμότερο να διευθετήσουμε αυτή την απειλή ανατρέποντάς τον. Πραγματικά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι ότι ο κόσμος είναι πιο ασφαλής", πρόσθεσε ο Μπλερ, ολοκληρώνοντας την εξάωρη κατάθεσή του.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε ερωτηθεί για τους νεκρούς αμάχους στο Ιράκ. Επικαλούμενος μη κυβερνητικούς οργανισμούς υπολόγισε τον αριθμό τους στις 100.000.

skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου