Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, όταν κάποιος αρχίζει το γεύμα του με μία σούπα, τότε η συνολική πρόσληψη θερμίδων που θα έχει θα είναι κατά 20% χαμηλότερη από ό,τι στην περίπτωση που δεν έχει καταναλώσει τη συγκεκριμένη τροφή ως ορεκτικό. Ο λόγος είναι η αύξηση του όγκου των τροφίμων στο στομάχι.
Όταν το στομάχι γεμίσει, ο εγκέφαλος λαμβάνει το σήμα του κορεσμού και έτσι δίνει την εντολή να διακόψει ο άνθρωπος το γεύμα.
Αυτή είναι και η λογική της σύστασης να καταναλώνονται 2-3 ποτήρια νερό πριν από την έναρξη κάθε κύριου γεύματος σε εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που ανακοινώθηκαν στο Συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας (2007), η σούπα που συστήνεται δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 150 θερμίδες ανά μερίδα.
Κτήριο Βάιλερ: ο αφανής συγκάτοικος του Μουσείου Ακροπόλεως
Πριν από 6 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου