Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Το πάχος στην κοιλιά επικίνδυνο για καρκίνο παγκρέατος στη γυναίκα

Η περιοχή στην οποία εμφανίζεται το υπερβάλλον βάρος μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας. Οι άνθρωποι-ιδιαίτερα ο γυναίκες-που έχουν περισσότερο λίπος γύρω από τη μέση βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου στο πάγκρεας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα επίσης επιβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας αυξάνεται σε ευθυγράμμιση με τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Ο Dr. Alan A. Arslan, από το New York University School of Medicine στη Νέα Υόρκη, σημειώνει ότι ενώ έχει υποδειχτεί σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και του καρκίνου στο πάγκρεας έρευνες που εστίασαν στη σχέση οδήγησαν σε μεικτή εικόνα. Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε στοιχεία 2.170 ανθρώπων με καρκίνο στο πάγκρεας και 2.209 χωρίς τη νόσο. Για όλους τους συμμετέχοντες υπήρχε θετική σχέση μεταξύ του αυξημένου ΔΜΣ και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας. Γενικά, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που ανήκαν στο υψηλότερο τέταρτο με βάση τον ΔΜΣ είχαν 33% υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο πάγκρεας σε σχέση με όσους ανήκαν στο χαμηλότερο τέταρτο.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ενωση Καρκίνου ο μέσος άνθρωπος έχει περίπου 1,4% πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο στο πάγκρεας κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όταν οι ερευνητές εστίασαν στις ομάδες ανάλογα με το βάρος τους, ανακάλυψαν ότι υπέρβαρες γυναίκες είχαν 31% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο στο πάγκρεας σε σχέση με γυναίκες φυσιολογικού βάρους, ενώ ο κίνδυνος για τις παχύσαρκες ήταν υψηλότερος κατά 61%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου