Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Κρεμάει τα... γάντια ο Νικοπολίδης

Ο λόγος για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος σύμφωνα με το "ΦΩΣ" μετά το τέλος της σεζόν θα κρεμάσει τα... γάντια του. Ο αρχηγός του Θρύλου, παρά τις πιέσεις που δέχεται από την διοίκηση για να συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο είναι απογοητευμένος με όλα αυτά που έχουν γίνει την τρέχουσα σεζόν και τίποτα πλέον δεν δείχνει ικανό να του αλλάξει την απόφαση που έχει πάρει κατόπιν μεγάλης σκέψης.

Ο έμπειρος πορτιέρο γεννήθηκε στην Άρτα στις 14 Ιανουαρίου του 1971 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Αναγέννηση Άρτας. Το 1989 πήγε στον Παναθηναϊκό με την φανέλα του οποίου αγωνίστηκε έως το 2004. Επόμενος σταθμός ο Ολυμπιακός, με τον οποίο πανηγύρισε 5 Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ.

Μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, το έπος της Πορτογαλίας όπου με την Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το 2004 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Νικοπολίδης αποτελεί τον κορυφαίο τερματοφύλακα της τελευταίας 10ετίας και αν μη τι άλλο το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο, όχι μόνο για τους ερυθρόλευκους, αλλά και για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον, στον Πειραιά πρέπει να κοιτάξουν να τον αντικαταστήσουν με ένα ξένο πορτιέρο, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος που να έχει τις ικανότητες να τον διαδεχτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου