Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ο κ. ΙΝΤΡΑ ΤΑΜΑΝΓΚ και τα 10.000.000 $

Ο κ. ΙΝΤΡΑ ΤΑΜΑΝΓΚ (φωτογρ.), στα 21 του χρόνια βρέθηκε από το Νεπάλ στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί ως οικιακός βοηθός στο διαμέρισμα του συγγραφέα και φωτογράφου Τσαρλς Φορντ. Το 2002, ο εργοδότης του πέθανε.

Η αδελφή του, ηθοποιός Ρουθ Φορντ, ζήτησε από τον κ. Ταμάνγκ να μείνει κοντά της, να προσέχει το σπίτι και να της κάνει παρέα. Ο κ. Ταμάνγκ έτσι προήχθη σε μπάτλερ και η κ. Φορντ άρχισε να τον φωνάζει «ντάρλινγκ» - σε ελεύθερη μετάφραση «γλυκέ μου»! Στα τελευταία 5 χρόνια της ζωής της, ο κ. Ταμάνγκ ήταν τα μάτια της, αφού δεν έβλεπε καλά, η ακοή της, αφού άκουγε ελάχιστα, το στήριγμά της, αφού δεν μπορούσε να περπατήσει, η καθημερινή της παρέα, αφού οι φίλοι και συγγενείς είχαν αραιώσει.

Οταν πέθανε κι αυτή, πέρυσι, ο κ. Ταμάνγκ, όπως είπε, ένιωσε ότι έμεινε χωρίς οικογένεια. «Τριάντα τέσσερα χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι ήταν η μητέρα και ο πατέρας μου». Εφυγε από το σπίτι και συνέχισε να εργάζεται ως μπάτλερ στη Νέα Υόρκη. Πριν από λίγες μέρες πληροφορήθηκε ότι η Ρουθ Φορντ, στη διαθήκη της, του είχε αφήσει το διαμέρισμα στο περίφημο Κτίριο Ντακότα, όπου ζούσε κάποτε και ο Τζον Λένον(φωτογρ.), καθώς και μια μεγάλη συλλογή πινάκων ζωγραφικής από Ρώσους σουρεαλιστές καλλιτέχνες.

Η αξία της κληρονομιάς αγγίζει τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Οι συγγενείς της μακαρίτισσας απορούν πώς μπόρεσε να μην τους αφήσει τίποτα. Απλό. Τους το είπε και στη διαθήκη της.

«Απουσιάζατε»!

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου