Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Η «αυτομόρφωση» δυσκόλεψε τους υποψήφιους

Με θέμα την αυτομόρφωση και τη δια βίου εκπαίδευση άνοιξε το πρωί η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους μαθητές των ημερήσιων γενικών λυκείων και ΕΠΑΛ Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους γράφοντας για το θέμα άρθρο σε μια εφημερίδα.

Συγκεκριμένα εκφώνηση του θέματος όριζε: «Σε άρθρο που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του σχολείου σας να αναφερθείτε στην σημασία της αυτομόρφωσης και να προτείνετε τρόπους πραγμάτωσής της σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου». Δόθηκε επίσης ένα κείμενο της Αλεξάνδρας Κορωναίου με τίτλο «Εκπαιδεύοντας Εκτός Σχολείου». Ζητήθηκε να κάνουν περίληψη του κείμενου, να αναπτύξουν το περιεχόμενο συγκεκριμένου αποσπάσματος και να απαντήσουν σε δομικές και γραμματικές ασκήσεις και λεξιλογικές ασκήσεις.

Εκπληξη

Αν και οι υποψήφιοι είχαν διδαχθεί το θέμα και το είχαν συζητήσει στο σχολείο και το φροντιστήριο, θεώρησαν το θέμα σχετικά βατό αλλά «αντί- sos». Οπως δήλωσαν στο agelioforos.gr μαθητές από το δεύτερο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, πίστευαν πως το θέμα θα αφορούσε στη βία και την επικαιρότητα ζητώντας τους την άποψή τους για την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, τις οικονομικές εξελίξεις ή ακόμα και την παγκοσμιοποίηση.

agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου