Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Η FIFA ενέκρινε σχέδια για επτά γήπεδα στην Βραζιλία

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (FIFA) ενέκρινε τα σχέδια επτά γηπέδων για τη φιλοξενία αναμετρήσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας, Ρικάρντο Τεϊσέιρα. Τα σχέδια των σταδίων, τα οποία ενέκρινε η FIFA, είναι αυτά των Μπέλο Οριζόντε, Μπραζίλια, Κουιάμπα, Κουριτίμπα, Μανάους, Πόρτο Αλέγκρε και Σάο Πάουλο.

Πλέον, η οργανωτική επιτροπή πρέπει να παρουσιάσει στην παγκόσμια συνομοσπονδία τις οικονομικές εγγυήσεις για τις εργασίες κατασκευής και ανακατασκευής των γηπέδων. Αναφορικά με το στάδιο «Μορούμπι» του Σάο Πάουλο, το οποίο είναι ένα από αυτά που δέχθηκε τη μεγαλύτερη κριτική από τη FIFA, ο Τεϊσέιρα επιβεβαίωσε ότι θα μπορέσει να φιλοξενήσει αγώνες, από το εναρκτήριο παιχνίδι έως τους ημιτελικούς.

Στις αρχές του μήνα, το εβδομαδιαίο περιοδικό «Veja» ανέφερε ότι οι άνθρωποι της FIFA σκέφτονταν να καταστρώσουν ένα σχέδιο Β, προκειμένου να αναθέσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στην Αγγλία, σε περίπτωση που η Βραζιλία δεν ήταν εγκαίρως έτοιμη. Ομως, ο Τεϊσέιρα υπογράμμισε ότι «οι καθυστερήσεις δεν ήταν τόσο σημαντικές όσο φαίνεται».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της FIFA, τα κύρια έργα για το Μουντιάλ πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου