Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Δυσκολεύει το έργο της BP στην πετρελαιοκηλίδα του Μεξικού

Ο Νταγκ Σατλς επικεφαλής των επιχειρήσεων της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας BP αναγνώρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ότι η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού δεν θα μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο προτού περάσουν οκτώ ημέρες.

Η εταιρεία, που εκμεταλλευόταν την πλατφόρμα Deepwater Horizon που στις 22 Απριλίου βυθίστηκε έπειτα από μία έκρηξη, προσπαθεί από εκείνη την ημέρα να σταματήσει τη διαροοή πετρελαίου στη θάλασσα επιχειρώντας κυρίως, χωρίς επιτυχία, να τοποθετήσει έναν θόλο στον πυθμένα του Κόλπου.

Ο Σατλς δήλωσε: «δεν θα καταφέρουμε (να περιορίσουμε τη διαρροή) σήμερα ή κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, η καλύτερη περίπτωση θα είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Την ώρα που τίθενται ερωτήματα για την ακριβή ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει στη θάλασσα -που σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις ήταν 800.000 λίτρα την ημέρα, ποσότητα που όμως μπορεί να είναι μεγαλύτερη-, ο Σατλς δήλωσε ότι «είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε με ακρίβεια» το μέγεθος της διαρροής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου