Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ξέσπασε στον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός

Με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντάρμπισιρ, ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-1 του Λεβαδειακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε αγώνα για την 21η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Άγγλος σκόραρε στο 36` και το 53` δίνοντας την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να κατακτήσουν ένα εύκολο «τρίποντο» στην προσπάθεια που κάνουν για να καλύψουν τη διαφορά που τους χωρίζει από τον πρωτοπόρο Παναθηναίκό. Το σκορ για τον Ολυμπιακό είχε ανοίξει ο Μέλμπεργκ στο 19`, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει προσωρινά ο Ταραλίδης στο 42`. Ο Μήτρογλου στο 83` με εξαιρετικό πλασέ και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ για τον Ολυμπιακό.

Στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «κλειδώσει» από νωρίς την υπόθεση νίκη και φάνηκε να τα καταφέρνει όταν στο 19ο λεπτό και μετά τη σέντρα του Ζαϊρί, ο Μέλμπεργκ με υποδειγματική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ (1-0). Από τον Ζαϊρί ξεκίνησε και το δεύτερο «ερυθρόλευκο» γκολ. Στο 36`, ο Μαροκινός άσος γύρισε εξαιρετικά την μπάλα από την τελική γραμμή και ο Ντάρμπισιρ την έσπρωξε στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (2-0).

Ο Άγγλος στο 41` έχασε μοναδική ευκαιρία να διευρύνει το δείκτη του σκορ, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλάγια, απέκρουσε σε κόρνερ πάνω στη γραμμή ο Μουλόπουλος. Ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Ταραλίδης, μείωσε για τον Λεβαδειακό στο 42` με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή για να κλείσει το ημίχρονο με ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Ντάρμπισιρ στο 44` βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Βαγιέχο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.

Ό,τι δεν μπόρεσε να πετύχει στο 44`, το έκανε πραγματικότητα στο 53` ο Ντάρμπισιρ. Ο Άγγλος πήρε την μπάλα από τον Τοροσίδη και με πλασέ έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του (3-1). Στο 70' ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του και έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, αρχικά στο 83` όταν με γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία του Βαγιέχο και στη συνέχεια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 5-1 που φέρνει τον Ολυμπιακό σε απόσταση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό, αλλά και δύο βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Μαρέσκα, Λεντέσμα, Μπεγκόνια, Μπράβο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Πάρντο, Μέλμπεργκ (75` Ζεβλάκοφ), Γκαλίτσιος, Ντάρμπισιρ (70` Μήτρογλου), Ζαϊρί (54` Λεονάρντο), Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Τοροσίδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Φερνάντες): Βαγιέχο, Μουλόπουλος Ζησόπουλος, Μασάδο, Μπεγκόνια (84` Αμπουμπακαρί), Σόλα, Γκονζάλες, Ναπολεόνι (78` Σερτζίνιο), Μπάρκογλου (78` Αγκάλι), Ταραλίδης, Σιστόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου