Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

«Στο κόκκινο» η εγκληματικότητα

Ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας σε σύγκριση με το 2008 καταγράφηκε το πρώτο 9μηνο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει αυτή την ώρα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αύξηση στις παρακάτω «κατηγορίες»:
Διαρρήξεις: 13%
Ληστείες: 43,6%
Ληστείες τραπεζών: 41,8%
Εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης: 62%
Εκβιασμοί: 60%.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας ανακοίνωσε σειρά μέτρων που θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.
Συγκεκριμένα, ενισχύεται ο θεσμός του αστυνόμου της γειτονιάς σε 18 Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, σε 6 της Θεσσαλονίκης και 21 της Περιφέρειας. Μέχρι τώρα, έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους 1.100 αστυνομικοί, οι οποίοι απασχολούνται σε άλλου είδους δραστηριότητες και υπηρεσίες ή ακόμη ήταν αργόμισθοι, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και άλλοι 350.

Δημιουργούνται 35 θέσεις ψυχολόγων, διερμηνέων και κοινωνιολόγων, ενώ ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε το σχετικό διάταγμα για τη δημιουργία ειδικού τμήματος στο οποίο θα συμμετέχουν 100 αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων, όπως οικονομολόγοι, hackers και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί.

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι εφεξής αυτονομούνται και οικονομικά οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις, οι οποίες καλούνται να συντάξουν και να «τρέξουν» τους δικούς τους προϋπολογισμούς.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εντός του Α’ Τριμήνου του 2010, θα έχει συγκροτηθεί η νέα -πανελλαδικής εμβέλειας- υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, που θα περιλαμβάνει εκτός από τις υπηρεσίες ασφάλειας και την αντιτρομοκρατική και την κρατική ασφάλεια, στα πρότυπα των διεθνών υπηρεσιών.

Ο Επαναστατικός Αγώνας και οι ρουκέτες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι πλέον «παύει η αστυνομία να έχει το ρόλο του χαμάλη και θα απαλλαγεί από τα πάρεργα όπως είναι η φύλαξη αρχαίων χώρων, νοσοκομείων κτλ».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για την τρομοκρατία και τη μορφή που έχει λάβει στην εποχή μας: «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καμουφλαρισμένη ιδεολογικά τρομοκρατία με σκοτεινές διαδρομές στον υπόκοσμο».

Αποκάλυψε ωστόσο για πρώτη φορά ότι -σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία- ο Επαναστατικός Αγώνας έχει αγοράσει «παρθένες» ρουκέτες -και όπλα που ήδη είναι γνωστό- από ανθρώπους του κοινού εγκλήματος. Έκανε λόγο μάλιστα για «Επαναστατικό Ταμείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου