Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Διανύουμε έναν από τους θερμότερους χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών

Το κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ηπείρου δοκιμάζεται από σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό εξαιτίας των οποίων έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και στις συγκοινωνίες. Το κύμα ψύχους που έχει επηρεάσει και την Ελλάδα προκάλεσε ακόμη περισσότερα προβλήματα στη γειτονική Τουρκία.

Δανία

Η διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές της Δανίας εξαιτίας των χιονοπτώσεων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις. Τόσο για εκείνους που επέλεξαν το αυτοκίνητο τους όσο και για τους πολίτες που προτίμησαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο αεροδρόμιο του Άαλμποργκ οι οδηγοί των εκχιονιστικών μηχανημάτων αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαδρόμους. Στην περιοχή Τζούτλαντ πολλά παιδιά απολαμβάνουν το γεγονός ότι τα μαθήματα ακυρώθηκαν.

Πολωνία

Χάος επικρατεί και στους δρόμους της Πολωνίας ενώ μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων.

Τμήματα του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας έχουν παγώσει και 70.000 κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό λόγω βλάβης σε αγωγό θέρμανσης.

Γερμανία

Διακοπές κυκλοφορίας υπήρξαν λόγω του παγετού και στο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας. Το μποτιλιάρισμα έφτασε τα 40 χιλιόμετρα και χιλιάδες οχήματα έμειναν ακινητοποιημένα για ώρες.

Τουρκία

Το χιόνι έκανε ξανά την εμφάνιση του στην Τουρκία πλήττοντας ιδιαίτερα την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Δεκάδες τροχαία ατυχήματα έχουν σημειωθεί στους δρόμους και χωριά σε ολόκληρη τη χώρα έχουν αποκλειστεί. Οι αρχές εξέδωσαν απαγορευτικό για τον απόπλου των πλοίων σε πολλά λιμάνια της χώρας.

net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου