Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Τρεις σκύλοι σκότωσαν τον ιδιοκτήτη τους στην Σλοβενία

Τρεις σκύλοι ράτσας μπουλμάστιφ επιτέθηκαν και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη τους, το βράδυ της Τρίτης, σε κεντρική οδό της Λιουμπλιάνας. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Λιουμπλιάνας, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένα σκύλο, ενώ οι άλλοι δύο σκύλοι είναι υπό έλεγχο. Οι δύο σκύλοι, όπως μετέδωσαν τα σλοβενικά ΜΜΕ, πριν από τρία χρόνια είχαν επιτεθεί σε 35χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της Λιουμπλιάνας, με πολλαπλά τραύματα από δαγκώματα και επέζησε, αφού προηγουμένως υποβλήθηκε σε πολλές εγχειρήσεις. Μετά την επίθεση το 2006, οι σκύλοι μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο ζώων για επανεκπαίδευση. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης τους αποφάσισε να αναλάβει τη φροντίδα των σκύλων, που ανήκαν στη σύντροφό του, η οποία έχει πεθάνει.

Το τραγικό γεγονός έφερε στο προσκήνιο το θέμα της τήρησης αυστηρών όρων όσον αφορά τη συγκατοίκηση με επικίνδυνους σκύλους.

Το υπουργείο Γεωργίας της Σλοβενίας είχε λάβει απόφαση μετά την επίθεση στον 35χρονο το 2006, να θανατωθούν οι σκύλοι, αλλά αργότερα ανακάλεσε την απόφαση, καθώς ο ιδιοκτήτης είχε δεχθεί να τηρήσει αυστηρούς όρους επιτήρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου