Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ύμνοι για τον Ευρω-Θρύλο


Στη δύσκολη νίκη της Αρσεναλ και στην καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού στάθηκαν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ στην κριτική τους για το παιχνίδι του Λονδίνου.

Ο Θρύλος στάθηκε σαν ίσος προς ίσο απέναντι στην μεγάλη αντίπαλό του και μπορεί να έφυγε με άδεια τα χέρια, αλλά με το κεφάλι ψηλά.




Πως είδαν το ματς στην Ευρώπη...

The Sun

«Μέχρι πριν επτά μήνες η Άρσεναλ είχε σκοπό να κερδίσει όλα τα παιχνίδια του ομίλου, όμως τώρα θα πρέπει να είναι πολύ τυχερή και ευγνώμονες για κάθε νίκη που κάνουν. Ο Ολυμπιακός προκάλεσε τεράστια προβλήματα με την κίνησή του, τα απίστευτα τρεξίματά του και τις απρόβλεπτες ενέργειες στο παιχνίδι του. Στο ημίχρονο, το σκορ θα μπορούσε να είναι 5-3 υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά ο Σέζνι πραγματοποίησε μερικές απανωτές καταπληκτικές αποκρούσεις μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Τοροσίδης στην επανάληψη τράνταξε το δοκάρι της Άρσεναλ σε ένα πολύ καλό σουτ για γκολ»

Voetbal International

«O 18χρονος Τσάμπερλεϊν άφησε στον πάγκο τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά, ενώ περίπου δέκα λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος Αντρέ Σάντος διπλασίασε τα τέρματα της Άρσεναλ. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν, αλλά οι Έλληνες σκόραραν ξαφνικά λίγο πριν τη συμπλήρωση της μισής ώρας. Ο Φουστέρ εκμεταλεύτηκε τα κενά της άμυνας της Άρσεναλ και έδωσε ελπίδες στον Ολυμπιακό. Οι Έλληνες πίεσαν με επίθεση διαρκείας, όμως η Άρσεναλ κατάφερε να δραπετεύσει με τους τρεις βαθμούς, αφού λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης δεν δόθηκε χέρι μέσα στην περιοχή των κανονιέρηδων και γλίτωσαν το πέναλτι.

Sporting Life

«Η Άρσεναλ ξεπέρασε μερικές πολύ δύσκολες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο για να σημειώσει στην πρώτη της νίκη στον 6ο όμιλο του Champions League, με το 2-1 επί του Ολυμπιακού στο Emirates Stadium. Ο Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν σκόραρε στο ντεμπούτο του στο Champions League και ο Αντρέ Σάντος πανηγυρίσε το πρώτο του γκολ στην Άρσεναλ μετά από 20 λεπτά αγώνα, όμως ο Νταβίντ Φουστέρ εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική λειτουργία για να μειώσει στο ένα γκολ τη διαφορά πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας. Ο Βασίλης Τοροσίδης σημάδεψε το δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο και ο Κέβιν Μιραλάς έφτασε πολύ κοντά σε ένα γκολ για τους Έλληνες, όμως η Άρσεναλ κράτησε τους τρεις πόντους και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου ενόψει του ταξιδιού της στη Μασσαλία τον επόμενο μήνα».

Μirror

«Οι κανονιέρηδες κράτησαν τον Ολυμπιακό, για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, τη φετινή σεζόν τίποτα δεν φαίνεται να είναι τόσο απλό…».

bbc.com

«Τα γρήγορα γκολ των καλοκαιρινών αποκτημάτων Αλεξ Τσαμπερλέιν και Αντρέ Σάντος χάρισαν στην Αρσεναλ μία δύσκολη νίκη επί του Ολυμπιακού»

Skysports.com

«Ονειρικό ντεμπούτο στην Ευρώπη για τον Τσαμπερλέιν αλλά νίκη με άγχος για την Αρσεναλ. Ευκαιρίες έχασαν και οι δύο ομάδες αλλά τελικά οι gunners κατάφεραν να επικρατήσουν».

telegraph.co.uk:

«Αυτή θα έπρεπε να είναι μία απλή βραδιά για την Αρσεναλ αλλά η ομάδα του Βενγκέρ ήταν γενναιόδωρη με τους Ελληνες. Τελικώς η νίκη ήταν δύσκολη».

Marca.com

«Ελάχιστα έπεισε η Αρσεναλ κόντρα στον Ολυμπιακό των Ισπανών. Σε άλλες εποχές η αγγλική ομάδα θα είχε δημιουργήσει τουλάχιστον 10 ευκαιρίες για γκολ και θα είχε πάρει μία εύκολη νίκη».

L' equipe

«Με δυσκολία κατάφερε η Αρσεναλ να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού. Οι Αγγλοι ήταν τυχεροί διότι σκόραραν στις δύο πρώτες ευκαιρίες τους.

Kicker.de

«Η Αρσεναλ εκμεταλλεύτηκε το καλό της ξεκίνημα και νίκησε τον Ολυμπιακό ο οποίος πάντως πάλεψε πολύ για να ισοφαρίσει. Παρέμεινε όμως χωρίς βαθμό και βρίσκεται υπό τεράστια πίεση».

thrulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου