Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Στο Ιπποκράτειο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Σάββας Ξηρός

Με δρακοντεία μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το πρωί η μεταφορά του Σάββα Ξηρού από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στο παράρτημα του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00.

Ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» υποβλήθηκε σε εξονυχιστικό οφθαλμολογικό έλεγχο, αφού η κατάστασή του δείχνει να έχει επιδεινωθεί σοβαρά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αμέσως μετά τις απαραίτητες εξετάσεις ο Σάββας Ξηρός επέστρεψε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Η τελευταία φορά που είχε επισκεφθεί ο Σάββας Ξηρός δημόσιο νοσοκομείο ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ οφθαλμολογικές εξετάσεις πραγματοποιεί πάρα πολύ συχνά στο νοσοκομείο των κρατουμένων. Ο πολυτραυματίας Σάββας Ξηρός αντιμετωπίζει προβλήματα με την όρασή του από τον Ιούνιο του 2002, όταν εξερράγη βόμβα στα χέρια του σε τρομοκρατική επιχείρηση της οργάνωσης στον Πειραιά. Από τότε μέχρι και το 2004 ο Ξηρός έχει υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου