Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Θεσσαλονίκη- Από 10 έως τις 13 Ιουνίου το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες

Τα τέταρτα «γενέθλιά» του γιορτάζει το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF), που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου στο Αιγυπτιακό Θέατρο του Χόλυγουντ. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η γεφύρωση του ελληνικού κινηματογράφου με το Χόλιγουντ.

«Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε την κινητήρια δύναμη πίσω από την κουλτούρα των ελληνικών ταινιών και του Χόλιγουντ και το φεστιβάλ αποτελεί μία ευκαιρία να αναδείξουμε το εκπληκτικό ελληνικό σινεμά στη βιομηχανία του θεάματος στη Νότια Καλιφόρνια», επισημαίνει η Αγγελική Γιαννακοπούλου, μία από τους ιδρυτές του φεστιβάλ.

Φέτος το LAGFF έχει προγραμματίσει την παρουσίαση ταινιών, που εγείρουν ερωτηματικά σχετικά με την ταυτότητα. Συνολικά θα προβληθούν 7 ταινίες μεγάλου μήκους, 4 ντοκιμαντέρ και 5 ταινίες μικρού μήκους. Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του για το κοινό με ταινία «Μαύρο Λιβάδι», του σκηνοθέτη Βαρδή Μαρινάκη. Σε πρώτη προβολή για το Λος Άντζελες θα παρουσιαστεί η ταινία «Κυνόδοντας», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου που θα τιμηθεί στα «Orpheus Awards», την Κυριακή, 13 Ιουνίου.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ θα προβληθεί για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, η ταινίας «Ακαδημία Πλάτωνος», σε σκηνοθεσία του Φίλιππου Τσίτο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες: http://lagff.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου