Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

«Είχαμε καρδιά»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος μετά τη νίκη επί της Λιέτουβος, αφού η ομάδα βρίσκεται αγκαλιά με την πρώτη θέση. Ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε ότι στην αρχή οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό, ενώ στην συνέχεια είχαν μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και έπαιξαν με καρδιά.

"Είδαμε ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Ξέραμε ότι η Ρίτας είναι πολλή καλή ομάδα, με σπουδαίους φιλάθλους που τους σπρώχνουν να είναι επιθετικοί και να έχουν ενέργεια. Προσπαθήσαμε από την αρχή να ελέγξουμε το παιχνίδι, αλλά δεν είχαμε συγκέντρωση και τους αφήσαμε να πετύχουν εύκολους πόντους. Από το δεύτερο δεκάλεπτό όμως και μετά νομίζω ότι είχαμε και συγκέντρωση και καρδιά", τόνισε αρχικά ο Γιαννάκης.

Στην συνέχεια μίλησε είπε τα καλύτερα λόγια για το λιθουανικό μπάσκετ και επιπλέον εξήγησε για ποιο λόγο πήρε το τελευταίο τάιμ άουτ: "Στο τέλος είχαμε την υπομονή που χρειαζόταν για την κάθε φάση, την κάθε μπάλα ξεχωριστά. Πήρα το τελευταίο τάιμ άουτ γιατί ξέρω ότι οι Λιθουανοί παίκτες δεν παρατούν ποτέ το παιχνίδι και είναι πάντα επικίνδυνοι. Σέβομαι απεριόριστα το λιθουανικό μπάσκετ και ελπίζω να δούμε τη Ρίτας στην επόμενη φάση".

Ολοκληρώνοντας ο Γιαννάκης είπε: "Προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι μέσα στο καλάθι και όταν είχαμε συγκέντρωση το κάναμε. Η χώρα σας είναι πολύ μπασκετική και μου αρέσει πολύ αυτό, ξέρετε ότι όταν σε πιέζουν και τρέχουν χάνεις πολλές φορές τη συγκέντρωσή σου, αλλά στο τέλος φτάσαμε στη νίκη με τον τρόπο που θέλαμε".

Κλέιζα: "Φαβορί για την πρώτη θέση"

Ο Λίνας Κλέιζα επέστρεψε στην πατρίδα του για να αντιμετωπίσει την Λιέτουβος και έκανε ακόμα μία καλή εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Λιθουανός παικταράς τόνισε ότι η ομάδα πλέον είναι φαβορί για την πρώτη θέση.

"Το παιχνίδι ήταν καλό και η Ρίτας έπαιξε σκληρά όπως πάντα σ' αυτό εδώ το γήπεδο. Έπρεπε να κερδίσουν αλλά και πάλι έχουν ελπίδες. Θέλω να δω μια λιθουανική ομάδα στο Τοπ-16. Ήταν καλό να παίξω μπροστά σε φίλους αλλά και πάλι ήταν περίεργο. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που με καλωσόρισαν. Η Λιθουανία έχει τους καλύτερους φιλάθλους. Δε ξέρω αν θα επιστρέψω για τα Χριστούγεννα. Ρωτήστε τον κόουτς.
Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για μας γιατί μας φέρνει σε θέση φαβορί για την πρώτη θέση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίζουμε να προσπαθούμε", ήταν τα λόγια του Κλέιζα.

Κουρτινάιτις: "Στις λεπτομέρειες"

Ο τεχνικός της Λιέτουβος, Ρίμας Κουρτινάιτις από την πλευρά του επισήμανε: "Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά, αλλά κι εμείς παίξαμε πολύ καλά. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο τέλος ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και δυνάμεις. Ο δρόμος για το Τοπ-16 γίνεται πιο δύσκολος για μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να προσπαθούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου