Ινδοί δάσκαλοι έραναν μαθητές, που ανήκουν σε χαμηλή κάστα, με ούρα αγελάδας ώστε να τους εξαγνίσουν και να τους οδηγήσουν μακριά από το κακό. Εκατομύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα παραμένουν καταπιεσμένοι επειδή ανήκουν στο κατώτατη κάστα του αρχαίου Ινδουιστικού συστήματος κάστας.
Η Sharad Kaithade, που ανήκει σε υψηλή κάστα, διευθύντρια του σχολείου, διέταξε να γίνει το τελετουργικό σε ένα σχολείο που βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην δυτική επαρχία Maharashtra, αφού ανέλαβε τα καθήκοντα της από τον προκάτοχό της που άνηκε σε κατώτερη κάστα.
Είπε σε έναν συνάδελφό της, που και αυτός ανήκει σε υψηλή κάστα, να ψεκάσει με ούρα αγελάδας τους μαθητές ως τελετή κάθαρσης την ώρα που έγραφαν διαγώνισμά, βρέχοντας τα πρόσωπά τους και τις κόλλες με τις απαντήσεις.
«Είπε ότι θα μελετάμε καλύτερα όταν εξαγνιστούμε», δήλωσε μαθητής σε τηλεοπτικό κανάλι. Οι μαθητές είπαν ότι αισθάνθηκαν ταπεινωμένοι.
Ο Ινδουισμός σέβεται την αγελάδα, και η κοπριά της χρησιμοποιείται στην επαρχία ως απολυμαντικό και ως καύσιμο. Το 2001 οι Ινδουιστές εθνικιστές προώθησαν τα ούρα της αγελάδας ως θεραπεία για μια ποικιλία ασθένειών, από ασθένεις του ήπατος ως την παχυσαρκία ακόμη και τον καρκίνο.
Εφημερίδες έγραφαν ότι οι δύο δάσκαλοι συννελήφθησαν έπειτα από τις διαμαρτυρίες οργισμένων γονέων στην αστυνομία. Έχουν αποφυλακιστεί με χρηματική εγγύηση.
Το κοσμικό σύνταγμα της Ινδίας απαγορεύει τις διακρίσεις λόγο κάστας, αλλά οι Dalits – εκείνοι που βρίσκονται στο κατώτατο σημείο του συστήματος των καστών – ακόμα ξυλοκοπούνται ή δολοφονούνται, ειδικά στις αγροτικές περιοχές, επειδή χρησιμοποίησαν ένα πηγάδι ή επειδή πήγαν σε έναν ναό που χρησιμοποιείται μονάχα από τις ανώτερες κάστες
Οι Dalits, που ήταν γνωστοί κάποτε ώς οι «ανέγγιχτοι», αριθμούν περίπου 160 εκατομμύρια του πλυθυσμού της Ινδίας, που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο.
Τον Φερβουάριο το γκρούπ Human Rights Watch που εδρεύει στην Νέα Υόρκη είπε ότι η Ινδία έχει αποτύχει να προστατεύσει τους πολίτες της που ανήκουν στις κατώτερες κάστες, οι οποίοι είναι καταδικσμένοι σε μια ζωή με κακομεταχείρηση λόγο της κοινωνικής τους θέσης.
sportaction
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου