Υλικά
2 κιλά πατάτες
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
σκόρδο - κόκκινο πιπέρι
ρίγανι
αλάτι, πιπέρι
χυμό 2 λεμονιών
1 κουταλιά μουστάρδα
½ φλ. τσαγιού νερό (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Kαθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατέτες σε κομμάτια(ροδέλες).
Τις βάζετε σε μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Το νερό το προσθέτετε εφόσον προτιμάτε τις πατάτες αρκετά μαλακές.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ταψί μαζί με τα υγρά τους και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μία με μιάμιση ώρα (ανάλογα με το μέγεθος που τις έχετε κόψει). Σερβίρονται ζεστές και ταιριάζουν πολύ με ψητό κοτόπουλο (μπορείτε να τις ψήσετε στο ίδιο ταψί για περισσότερη νοστιμιά).
ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ 55 ΛΕΠΤΑ
.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου