Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

H απογοήτευση για το νέο iPad της Apple

Λίγες ημέρες μετά τα αποκαλυπτήρια της νέας πρότασης της Apple, πολλοί δηλώνουν πεπεισμένοι ότι το iPad θα καταφέρει να παντρέψει τους φορητούς με τα κινητά και να γίνει έτσι το πρωτότυπο μιας νέας κατηγορίας συσκευών. Αλλοι, πάλι, βλέπουν μόνο ένα άβολο κατασκεύασμα χωρίς κάμερα, USB, τηλέφωνο και multitasking.

«Η αντίδραση στο iPad ήταν πολύ λιγότερο θετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει στα ντεμπούτα νέων προϊόντων της Apple» εκτιμά το CΝet τρεις ημέρες μετά τα αποκαλυπτήρια της νέας δημιουργίας του Στιβ Τζομπς.



Ο δημοφιλής δικτυακός τόπος δέχτηκε πολλά αρνητικά σχόλια χρηστών, κατέγραψε τις γκρίνιες τους στο Τwitter και στο Facebook και διαπίστωσε ότι οι μισοί από τους 22.000 επισκέπτες που συμμετείχαν στη σχετική δημοσκόπησή του απάντησαν ότι δεν θα αγόραζαν το iPad «με τίποτα».

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPad φαίνεται να προβληματίζουν πολλούς. To γνωστό ιστολόγιο τεχνολογίας Gizmodo, για παράδειγμα, από τη μία χαρακτηρίζει τη συσκευή «το γκάτζετ που ποτέ δεν γνωρίζαμε ότι θέλαμε», από την άλλη όμως εντοπίζει σημαντικές ατέλειες:

Δεν μπορεί να τρέξει δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, δεν έχει κάμερα, δεν παίζει flash, το εικονικό πληκτρολόγιο δεν βολεύει, δεν έχει θύρα USB (απαιτεί αντάπτορα), η αναλογία οθόνης 4:3 είναι άβολη και η λειτουργία 3G απαιτεί τις εξωτικές κάρτες MicroSIM.

Στην παρουσίαση του iPad στις 27 Ιανουαρίου το αφεντικό της Apple έδειξε μόνο μια εφαρμογή για την ανάγνωση της ηλεκτρονικής έκδοσης των New York Times, ωστόσο το καλά ενημερωμένο ιστολόγιο Media Decoder της εφημερίδας αναφέρει ότι αντίστοιχες εκδόσεις θα προσφέρει και ο εκδοτικός όμιλος της Conde Nast (Vanity Fair, GQ, Wired) και το περιοδικό Sports Illustrated της Time Warner.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου