Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ο Νικοπολίδης θέλει Μπορντό ή Φιορεντίνα στους 16 του Champions League

Από τους πρωταγωνιστές της πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League, ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM 103,3» για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα στην πορεία των ομίλων.

Στάθηκε στο «όπλο» του Ολυμπιακού, εξέφρασε την προτίμησή του στην Μπορντό και τη Φιορεντίνα ως αντιπάλους στην επόμενη φάση, μίλησε για τις δικές του 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές, ενώ αναφέρθηκε σε συμπαίκτες, προπονητή και τον... Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά όσα είπε:

- Για το αν η πρόκριση του Ολυμπιακού ήταν η σημαντικότερη, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει: «Συμφωνώ με την άποψη ότι κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια από τους προκριματικούς αγώνες. Όλη αυτή η αγωνιστική δράση που είχαμε από το καλοκαίρι μας δημιούργησε πολλά προβλήματα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Λόγω αυτών των προβλημάτων κερδίσαμε παίκτες, όπως ο Μήτρογλου, ο Γκαλίτσιος και ο Λεονάρντο.

»Καταφέραμε να αξιοποιήσουμε την έδρα μας, η οποία μας έδωσε εννιά βαθμούς. Είναι πολύ δύσκολο να αξιοποιήσεις την έδρα σου. Εμείς το κάναμε και προκριθήκαμε στην επόμενη φάση. Αυτή η δεύτερη πρόκριση σε τρία χρόνια είναι σταθεροποίηση της ομάδας σε υψηλό επίπεδο. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτό το κεκτημένο. Και είναι καλό και για τα οικονομικά, αλλά και για το πρεστίζ της ομάδας».

- Για το αν η άμυνα ήταν το «όπλο» του Ολυμπιακού για την πρόκριση: «Όταν μία ελληνική ομάδα θέλει να διακριθεί, πρέπει να στηριχτεί στην καλή μεσοαμυντική της λειτουργία. Στο Champions League έχεις να αντιμετωπίσεις δύσκολες ομάδες. Είναι ωραίο να λέμε ότι θα παίξουμε επιθετικά. Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή επιλογή, έτσι όπως διαχειριστήκαμε τα παιχνίδια. Αυτό ήταν το μυστικό μας».

- Για το αν έχει κάποια προτίμηση στην κλήρωση: «Είναι κορυφαίες όλες οι ομάδες. Είναι ένα επίπεδο καλύτερες από εμάς. Δεν είναι θέμα επιλογής. Σίγουρα η Μπορντό και η Φιορεντίνα φαντάζουν ομάδες που μπορείς να τις αντιμετωπίσεις πιο εύκολα και θα προτιμούσα μία από αυτές».

- Για το αν επανακτά ο Ολυμπιακός τον τίτλο του φαβορί για το πρωτάθλημα: «Όταν τα τελευταία χρόνια είσαι μόνιμος πρωταθλητής, τότε αυτομάτως είσαι το φαβορί για τον τίτλο. Τη δεδομένη στιγμή επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε το φαβορί. Κερδίσαμε το ντέρμπι και περάσαμε μπροστά. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Από το παιχνίδι στο Χαριλάου και μετά ξεκινά πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και μπορείς να γνωρίσεις απώλειες. Το πρωτάθλημα θα είναι ψυχοφθόρο και πολύ δύσκολο».

- Για την συμπλήρωση των 100 ευρωπαϊκών συμμετοχών: «Δεν είχα ασχοληθεί με τις συμμετοχές μου και ο αριθμός μου ήρθε ξαφνικά. Χαίρομαι που συνέδεσα τις 100 συμμετοχές με μία νίκη απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και με μία σπουδαία πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκα στις δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να αγωνιστώ σε κορυφαίο επίπεδο. Όταν είσαι σε δύο τόσο μεγάλες ομάδες, πάντα ζεις επιτυχίες».

Σε σχόλιό του για τον Μέλμπεργκ είπε ότι «... είναι ένα κομμάτι του παζλ που έλειπε», για τον Ραούλ Μπράβο πως «...είναι μία νέα μεταγραφή, δικαίωσε την ομάδα, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό» και για τον Ζίκο: «Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι από την πρώτη στιγμή. Δεν έκανε την προετοιμασία της ομάδας.

»Περιμένει να γνωρίσει τους παίκτες καλύτερα, αλλά να τον γνωρίσουν κι εκείνοι. Προσπαθεί κι αυτός να περάσει το δικό του στίγμα. Ήρθε σε ένα μήνα που ο Ολυμπιακός είχε 6-7 παίκτες εκτός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συγκροτήσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ώστε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στους 16 του Champions League».

Όπως... πάντα, ρωτήθηκε και για το πότε σκοπεύει να σταματήσει το ποδόσφαιρο και απάντησε: «Κάθε χρόνο λέω το ίδιο πράγμα. Να τελειώσει το πρωτάθλημα και θα δούμε. Η μόνη σκέψη είναι να γίνομαι καλύτερος για την ομάδα μου.

»Το τι θα γίνει το καλοκαίρι και αν θα σταματήσω είναι το μόνο πράγμα που δεν σκέφτομαι. Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής για μένα και θέλω να ζω την κάθε στιγμή και να την χαίρομαι».

Τέλος, μίλησε για τα όσα υποστήριξε ο Τζόρβας μετά το ντέρμπι των «αιωνίων»: «Αν πραγματικά έγινε ένα τέτοιο γεγονός, τότε είναι αποτρόπαιο. Το καταδικάζουμε. Πρέπει όλοι να προστατεύουμε το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές.

»Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία όλων. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις το 2010. Όλοι την καταδικάζουμε, εφόσον έχει συμβεί. Όταν υπάρχει μία έρευνα, δεν μπορείς να μιλήσεις χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

»Δεν μπορούμε ξαφνικά να αρχίσουμε να λέμε πράγματα χωρίς το τελικό πόρισμα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι λέμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου