Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ν. ΑΦΡΙΚΗ: ΣΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ


Αγώνας δρόμου στην Νότια Αφρική για να είναι όλα έτοιμα το καλοκαίρι του 2010, οπότε θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και στο οποίο άλλωστε θα συμμετέχει και η Εθνική μας Ομάδα μετά την πρόκρισή της στην τελική φάση του θεσμού, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Αναμένονται στη χώρα 450 χιλιάδες επισκέπτες και οι διοργανωτές δίνουν μάχη με το χρόνο για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα θα βρουν δωμάτιο σε κάποιο κατάλυμα.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις όπως το Γιοχάνσεμπουργκ, το Κέιπ Τάουν και το Ντέρμπαν.

Οι διοργανωτές γνωρίζουν όμως ότι πολλοί από τους τουρίστες θα χρησιμοποιούν ως βάση τους τις μεγαλουπόλεις και από εκεί θα πηγαίνουν να παρακολουθούν αγώνες στις μικρότερες.

Η αύξηση των επισκέψεων κατά τη διάρκεια του Χειμώνα στη Νότια Αφρική, δηλαδή σε μία τυπικά χαμηλή τουριστικά περίοδο, έχει στείλει τις τιμές στα ουράνια, είναι δηλαδή έξι φορές πιο ψηλά από τις κανονικές τιμές για την εποχή.

Συνεπώς, εκφράζονται φόβοι μήπως η Νότια Αφρική βλάψει τη φήμη της ως προορισμός με λογικές τιμές εάν τρομάξει τους τουρίστες.

Η Νότια Αφρική δέχεται ήδη κάθε χρόνο περισσότερα από 9 εκατομμύρια τουριστών.

Για να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να «μεταφέρουν» τις χειμερινές διακοπές των μαθητών την περίοδο διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου