Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Σκληρή κόντρα για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. στα επεισόδια

Σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ είχαμε χθες στη Βουλή με αφορμή τη στάση της αστυνομίας στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στράφηκε κατά εκείνων που υποστηρίζουν ότι «όταν η αστυνομία κάνει τη δουλειά της εκφράζει τη σιδηρόφρακτη δημοκρατία, όταν αντίθετα δείχνει ανοχή κατηγορείται για προβοκάτσια και συνεργία με την ανομία» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «διακατέχεται από σύγχυση, διγλωσσία και υποκρισία», αφού το κόμμα της Αριστεράς υποστηρίζει ότι ο υπουργός διέταξε να γίνουν οι συλλήψεις και να «σφραγιστούν» από την αστυνομία οι είσοδοι προς τα πανεπιστήμια.

«Κάποιοι προσπάθησαν να αναβιώσει η «νύχτα των κρυστάλλων», όπου οι ναζί έσπασαν όλα τα μαγαζιά των Εβραίων, κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να το αφήσουμε να γίνει» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοϊδης. «Το παιδομάζωμα των ομαδικών προσαγωγών, όπως επίσης και το σόου του «Ρεσάλτο», ήταν έξω από κάθε νομιμότητα» σημείωσε από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής.

Νωρίτερα ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του Πρ. Παυλόπουλου κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι διέλυσε την αστυνομία. Κι όταν ο ερωτών βουλευτής έκανε λόγο για «ολίσθημα του πρωθυπουργού» όταν είχε μιλήσει στις προγραμματικές δηλώσεις για «ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου Πακιστανού από την αστυνομία», ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι η αστυνομία επί ΝΔ μεταχειριζόταν παράλογη βία σε πολλές περιπτώσεις σύλληψης αλλοδαπών.

Εξάλλου, το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της υπουργού Παιδείας και του προέδρου του ΛΑΟΣ. Η Αννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι «το καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου δεν πρόκειται να αλλάξει», ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης επανέλαβε ότι ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου εφαρμόζεται μόνο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου