Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ο Σαμαράς άδειασε τον Κακλαμάνη για τη Δημαρχία

ΣΤΟ ΕΜΜΕΣΟ πλην σαφές άδειασμα του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη που εξήγγειλε νέα δική του υποψηφιότητα για τη δημαρχία, προχώρησε στη Βόννη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Κατά τη συνάντηση με ομογενείς που είχε στη Βόννη, χαρακτήρισε άκαιρη κάθε συζήτηση που γίνεται τώρα για τις δημοτικές εκλογές και τις γαλάζιες υποψηφιότητες.

Συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. τόνιζαν χθες ότι και το θέμα των δημοτικών εκλογών συνδέεται άμεσα με την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, η οποία θα ολοκληρωθεί με το τακτικό συνέδριο αρχών και θέσεων που θα διεξαχθεί στις αρχές του προσεχούς Ιουνίου.

Ο λόγος για τον οποίο παρατείνεται ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να συμμετέχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες και να αποκτήσουν ουσιαστικό λόγο στη νέα πορεία του κόμματος τα χιλιάδες νέα μέλη που γράφτηκαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Το πρόβλημα είναι ότι με βάση το καταστατικό της Ν.Δ. οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στην κάλπη για τη γαλάζια διαδοχή απέκτησαν με την εγγραφή τους το δικαίωμα του εκλέγειν, αλλά χρειάζεται να παρέλθει διάστημα έξι μηνών για να αποκτήσουν και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. που βρίσκονται δίπλα στον κ. Σαμαρά τόνιζαν ότι ο νέος πρόεδρος θεωρεί επιβεβλημένο «αυτός ο κόσμος όχι μόνο να σπεύσει εκ νέου στις κάλπες για την εκλογή συνέδρων, αλλά όσοι θέλουν να διεκδικήσουν και τη δική τους εκλογή και να έχουν πιο ενεργή ανάμειξη στις εσωκομματικές διαδικασίες».

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη ο κ. Σαμαράς είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, οι οποίοι τον προσκάλεσαν σε Ρώμη και Παρίσι αντίστοιχα, καθώς και με τον Ισπανό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι. Ωστόσο, οι επίσημες επισκέψεις του κ. Σαμαρά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναμένεται να αρχίσουν από τη Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου