Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ενοπλες ληστείες (κάθε δύο ημέρες) αλλά και φόβοι για ανθρώπινες ζωές!

Υπερωρίες φαίνεται ότι κάνουν οι ληστές και οι διαρρήκτες στην Πάτρα! Η στοίβα με τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί από την Ασφάλεια Πατρών για τις δεκάδες υποθέσεις ληστειών που έχουν καταγραφεί το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου είναι ατελείωτη. Επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ, βενζινοπώλες, περιπτερούχοι και υπάλληλοι ψιλικατζίδικων υπό την απειλή όπλων έχουν αναγκαστεί να παραδώσουν τα χρήματα των ταμείων τους.

Οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν εκτιναχθεί, σημειώνοντας αύξηση τουλάχιστον 50% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό. Το ευτύχημα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αιματηρή κατάληξη στις διάφορες ληστείες που έχουν σημειωθεί, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι ζήτημα χρόνου να καταγραφεί σοβαρός τραυματισμός ή να χάσει ακόμα και τη ζωή του κάποιος ιδιώτης κατά τη διάρκεια ληστείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα στατιστικά στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι από τη «ληστεία του μήνα» πλέον έχουμε φθάσει στη «ληστεία του διημέρου», όπου στο στόχαστρο των ληστών έχει παρατηρηθεί ότι μπαίνουν όσες επιχειρήσεις συγκεντρώνουν τις εισπράξεις τους σε ταμείο.

«Το ζήτημα μας απασχολεί έντονα» τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Δημήτρης Δριβίλας, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να προβλέψεις ποιο θα είναι το επόμενο χτύπημα».

espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου