Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Οι "σούπερ γιατροί", ο Αϊ-Βασίλης και τα λαμπερά πρόσωπα των παιδιών

Παιδικά πρόσωπα που φωτίζονταν από χαρά, βλέποντας τον Αϊ-Βασίλη, επισφράγισαν με τον καλύτερο τρόπο την ενημερωτική εκδήλωση-γιορτή, που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα “Μακεδονία” στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.
Ο δημοφιλής γενειοφόρος με την κόκκινη στολή μοίραζε δώρα και μπαλόνια στους μικρούς φίλους του, που ανταποκρίνονταν με ενθουσιασμό στα πειράγματά του. Φωτογραφίζονταν μαζί του και ακολουθούσαν την παρότρυνσή του να γνωρίσουν τους “σούπερ-γιατρούς”, όπως αποκαλούσε τους έμπειρους παιδίατρους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήματα στους παιδίατρους τόσο για τη γρίπη Η1Ν1, δίνοντας έμφαση στο ζήτημα του εμβολίου, όσο και για γενικότερα θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών τους.

ΕΚΠΛΗΞΗ Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ
Η εμφάνιση του Αϊ-Βασίλη στην εκδήλωση προσέλκυσε μικρούς αλλά και μεγάλους, που με αδημονία περίμεναν να ανοίξει ο μεγάλος του σάκος. Η 7χρονη Βέρα δεν τον περίμενε τόσο νωρίς. “Του έχω γράψει γράμμα και του ζητάω, αν μπορεί, να μου φέρει ένα πόνι”, λέει η μικρή δεσποινίδα. Όσο για τη νέα γρίπη, ακολουθεί τις οδηγίες που τους έχουν δώσει στο σχολείο. “Να πλένουμε συχνά τα χέρια μας”. Τις ίδιες συμβουλές ακολουθεί και ο 6χρονος Βασίλης, που κι αυτός ενθουσιάστηκε από την παρουσία του συνονόματού του αγίου. “Εγώ δεν του έγραψα ακόμη γράμμα. Θα του γράψω και θα του ζητήσω ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο και ένα θερμοκήπιο”, αποκαλύπτει τις επιθυμίες του. Ο 13χρονος Βασίλης δεν θέλει δώρα. Αυτό που επιθυμεί από τον Αϊ-Βασίλη “είναι να φέρει υγεία στα παιδιά στην Αφρική”.
Ο 11χρονος Φίλιππος ήρθε από την Κοζάνη, μαζί με τη μητέρα του, γιατί διάβασε στη “Μακεδονία” για την εκδήλωση. “Ο Αϊ-Βασίλης μας έδωσε ένα δώρο και ο γιατρός ένα περιοδικό για την υγεία, για να ενημερωθούμε”. Η 12χρονη Δήμητρα ήρθε, όπως λέει, “για να μάθω για τη νέα γρίπη και πώς να προφυλαχθούμε. Δεν περίμενα ότι θα ήταν εδώ και ο Άη Βασίλης!”. Η Μαρία είναι 9 ετών και έχει εμπεδώσει τις οδηγίες που τους δίνουν στο σχολείο, προκειμένου να προφυλαχθούν από τη νέα γρίπη. “Μας έχουν πει να πλένουμε συνέχεια τα χέρια μας και να μην τα βάζουμε στα μάτια, το στόμα και τη μύτη”.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε η Μαρία Παπαδημητρίου από την Κοζάνη. “Διαβάσαμε στη ‘Μακεδονία’ για την εκδήλωση και ήρθαμε μαζί με τα παιδιά για να την παρακολουθήσουμε και να συνδυάσουμε μια βόλτα στη στολισμένη πλατεία Αριστοτέλους”.
“Είναι πολύ ωραία αυτή η πρωτοβουλία. Τα παιδιά μας χάρηκαν με τα δωράκια και τα μπαλόνια που τους έδωσε ο Αϊ-Βασίλης κι εμείς είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους παιδίατρους”, δηλώνει η Αργυρώ Κατσαφάδου.
Από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ στο χώρο της εκδήλωσης βρίσκονταν έμπειροι παιδίατροι, οι οποίοι ενημέρωναν τους γονείς για τη γρίπη Η1Ν1, για το εμβόλιο και για άλλα μέτρα προφύλαξης. Παράλληλα ήταν στη διάθεση των γονέων για θέματα που τους απασχολούσαν σχετικά με την υγεία των παιδιών τους. “Τα παιδιά είναι το μέλλον, για αυτό κάθε σκέψη και κάθε δράση μας πρέπει να γίνεται με στόχο να γίνουν πιο γεροί και καλύτεροι άνθρωποι από εμάς. Η μεγαλύτερη επένδυση είναι να κάνεις πράγματα για τα παιδιά”, είναι το μήνυμα που έστειλε με αφορμή τη χθεσινή γιορτή ο παιδίατρος Νίκος Καρανταγλής, ο οποίος χαιρέτισε ως ιδιαίτερα σημαντική και εύστοχη την πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού συγκροτήματος “Μακεδονία”.

MAKTHES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου