Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Βρέθηκε και άλλος τάφος με θύματα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα

Tα λείψανα πάνω από εκατό θυμάτων από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, το 1995, ανασύρθηκαν σήμερα, Τετάρτη, από ομαδικό τάφο που βρίσκεται στην περιοχή της πόλης αυτής (Ανατολική Βοσνία), έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Μετά από εργασίες τριών εβδομάδων εκταφιάστηκαν δώδεκα ατόφιοι σκελετοί και τα υπολείμματα τουλάχιστον 106 πτωμάτων, δήλωσε ο Σαντίκ Σελίμοβιτς, μέλος της ομάδας ειδικών, που πρόσθεσε ότι ο ομαδικός τάφος είχε μήκος 23 μέτρα, πλάτος τρία μέτρα και βάθος 1,5 μέτρο.

Σημειώνεται ότι ο ομαδικός αυτός τάφος είναι ο ογδοηκοστός που ανακαλύπτεται και που περιλαμβάνει όπως όλοι οι προηγούμενοι τα λείψανα θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα θύματα είχαν αρχικά ενταφιαστεί σε άλλο τάφο μάλλον στην περιοχή Γκλόγκοβα, με βάση τα ευρήματα, και μετά μεταφέρθηκαν στον δεύτερο κοντά στην Σρεμπρένιτσα.

Ήταν πάγια τακτική μετά τη σφαγή που έγινε τον Ιούλιο του 1995, να μεταφέρονται σε δεύτερο τάφο τα θύματα για να είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν οι δράστες.

Περίπου οκτώ χιλιάδες άνδρες μουσουλμάνοι δολοφονήθηκαν από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας στην σφαγή της Σρεμπρένιτσα, μόλις πέντε μήνες μετά το τέλος του πολέμου στη Βοσνία (1992-95).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου