Τρίτη 18 Μαΐου 2010

8 περίεργοι μύθοι για την περίοδο

1. Αν κάνεις σφράγισμα στα δόντια πάνω στις ημέρες της περιόδου, δεν θα σου κρατήσουν πολύ:

Δεν ξέρουμε ποιος οδοντίατρος ξεκίνησε αυτή τη φήμη, αλλά μάλλον ήθελε ν' αποφύγει τις γυναίκες ασθενείς. Οι οδοντιατρικές εργασίες δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τον κύκλο σου. Ο μύθος αυτός πιθανολογείται πως απλά σχετίζεται με την υπερευαισθησία και τη μικρή ανοχή που δείχνουμε στον πόνο εμείς τα θηλυκά τις ημέρες της περιόδου.

2. Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος τις ημέρες της περιόδου:

Αυτός ο μύθος κι αν δεν ισχύει. Κι αυτό γιατί έτσι κι αλλιώς ο εμμηνορροϊκός σου κύκλος είναι πιθανό να μην είναι σταθερός. Αν μάλιστα ο κύκλος σου είναι μικρός και η περίοδός σου μεγάλη, το σπέρμα μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο ακόμα και στις ημέρες της αιμορραγίας. Άσε που έτσι κι αλλιώς το σπέρμα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής που μπορεί ν' αγγίξει και τις 3 ημέρες. Όπως και να έχει, αν είστε φαν του σεξ κατά την περίοδο, χρησιμοποιήστε προφυλακτικό και για λόγους υγιεινής!

3. Δεν μπορείς να κάνεις εντατική άσκηση τις μέρες της περιόδου:

Η μαμά σου μπορεί να μην σε άφηνε να κάνεις ποδήλατο όσο ήσουν αδιάθετη, αλλά μια τέτοια προκατάληψη δεν μπορεί να στηριχθεί πουθενά. Μπορείς να κάνεις όποια δραστηριότητα επιθυμείς τις ημέρες της περιόδου. Μάλιστα, οι γιατροί προτείνουν να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι ειδικά τις δύσκολες ημέρες, αφού έτσι αποφεύγεις τις επώδυνες κράμπες. Φρόντισε μόνο να χρησιμοποιείς το ταμπόν ή το σερβιετάκι που χρειάζεται, σύμφωνα με τη ροή του αίματος για κάθε ημέρα ξεχωριστά.

4. Γυναίκες με περίοδο δέχονται επίθεση από καρχαρίες και αρκούδες συχνότερα:

Εδώ δεν χρειάζεται καν να καταρρίψουμε το μύθο. Πρόκειται μάλλον για αστείο που έκανε ένα αγοράκι σε μι συμμαθήτριά σε κάποιο δημοτικό σχολείο στην Αμερική. Ε, ύστερα και από στόμα σε στόμα, το χαζό αστείο διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Ευτυχώς, ζώντας στην Ελλάδα με λιγοστές αρκούδες και ακόμα πιο λίγους καρχαρίες, ο μύθο9ς αυτός δεν μας επηρεάζει και πολύ.

5. Πριν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, οι γυναίκες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταμπόν:

Ο παρθενικός υμένας είναι αρκετά ελαστικός. Τοποθετώντας σωστά το ταμπόν δεν θα χάσεις την παρθενιά σου. Μόνο με το σεξ θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο γυναικολόγος θα σου εξηγήσει καλύτερα τον τρόπο χρήσης του ταμπόν και το αν ταιριάζει στην φυσιολογία του σώματός σου καλύτερα από τις σερβιέτες.

6. Οι γύρω σου μπορούν να καταλάβουν ότι είσαι αδιάθετη:

Αν δεν κάνει την εμφάνισή της η αιμορραγία πάνω στο λευκό σου σορτσάκι, κανείς δεν θα καταλάβει πως είσαι αδιάθετη. Σκέψου μόνο τα αγόρια που επιθυμούσαν διακαώς να κάνουν έρωτα μαζί σου και μάταια προσπαθούσες να τα πείσεις πως έχεις περίοδο!

7. Δεν πρέπει να κάνεις μπάνιο ή να λούζεσαι κατά την περίοδο, γιατί αυξάνεται η ροή του αίματος:

Ορισμένες γυναίκες ιδρώνουν περισσότερο κατά την διάρκεια της περιόδου ενώ το δέρμα και τα μαλλιά τους γίνονται πιο λιπαρά εξαιτίας της συγκέντρωσης των παραπάνω ορμονών. Αντί λοιπόν ν' αποφεύγεις το μπάνιο, πρέπει να διατηρείσαι φρέσκια και καθαρή, ειδικά στις δύσκολες ημέρες.

8. Όσο θηλάζεις, δεν έχεις περίοδο και δεν μπορείς να μείνεις έγκυος:

Είναι πιθανό πως κατά την περίοδο του θηλασμού,δεν θα έχεις σταθερό κύκλο. Κάποια στιγμή, η περίοδος θα επιστρέψει χωρίς όμως να σ' ενημερώσει για τον ερχομό της. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη ωορρηξία που θα έχεις, δεν θα γίνει αντιληπτή. Όπου όμως υπάρχει ωορρηξία, μπορεί να υπάρξει και εγκυμοσύνη.

womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου