Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ηφαιστειακή τέφρα - Νέοι κανόνες για την πτήση των αεροσκαφών

Νέους κανόνες για την πτήση των αεροσκαφών ακόμα και σε ημέρες με αυξημένη ποσότητα ηφαιστειακής στάχτης ετοιμάζεται να θέσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στη Βρετανία, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι πτήσεις θα γίνονται αφού οι αεροπορικές εταιρείες πάρουν τη σύμφωνη γνώμη του κατασκευαστή του αεροσκάφους και των μηχανών.

Τις προτάσεις, αναφέρει το BBC, έχουν ήδη καλωσορίσει οι κατασκευαστές των αεροσκαφών και οι αεροπορικές εταιρείες. Με τα νέα μέτρα δεν προβλέπεται το κλείσιμο των αεροδιαδρόμων για το προσεχές μέλλον, εκτιμούν και οι ελεγκτές των πτήσεων.

Η απόφαση ελήφθη μετά το χάος που προκλήθηκε από την απόλυτη διακοπή των πτήσεων στη Βρετανία όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων ηφαιστειακής τέφρας.

Επιπλέον, η σχετικά κοντινή απόσταση της Βρετανίας από τα ηφαίστεια της Ισλανδίας ανάγκασε τις Αρχές στην επανεξέταση του ζητήματος.

Η πολυήμερη διακοπή προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των αεροπορικών εταιρειών που μίλησαν για υπερβολική αντίδραση εκ μέρους των Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου