Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΟΑΣΘ Μεγάλες οι αυξήσεις, «λάθος» το βασικό εισιτήριο

Μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής του ΟΑΣΘ το θέμα των αυξήσεων στα εισιτήρια του Οργανισμού -σε εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης- και το τι ισχύει και τι όχι σχετικά με τη μετεπιβίβαση απασχολούν όσους επιλέγουν να μετακινούνται με τα αστικά λεωφορεία.






Πιο ακριβές διαδρομές

Περίπτωση 1. Μέχρι και το τέλος Απριλίου ένας κάτοικος της Καλαμαριάς μπορούσε με το ενιαίο εισιτήριο του 0,50 ευρώ να πάει στην πλατεία Ελευθερίας και από εκεί να μετεπιβιβαστεί σε όποιο λεωφορείο ήθελε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Από την Πρωτομαγιά η ίδια διαδρομή κοστίζει 1 ευρώ ή ακόμη και 1,20 ευρώ (δύο εισιτήρια των 0,60 ευρώ), εάν ο επιβάτης δεν έχει προμηθευτεί το νέο εισιτήριο του 1 ευρώ.
Περίπτωση 2. Με το ενιαίο εισιτήριο του 0,50 ευρώ οι επιβάτες που κινούνται μέσω της Λαγκαδά μπορούσαν να συνεχίσουν από την πλατεία Δημοκρατίας με άλλο λεωφορείο προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα. Τώρα πρέπει να προμηθευτούν εισιτήρια του 1 ευρώ.
Περίπτωση 3. Εργαζόμενος στο ΑΠΘ που μένει στις Συκιές με το ενιαίο εισιτήριο του 0,50 ευρώ μπορούσε να ανέβει στο 24 (Χίλια Δέντρα), να κατέβει στη λεωφόρο ΟΧΙ, να τη διασχίσει, να ανέβει στο 23 (Άγιοι Ανάργυροι) και να συνεχίσει στην Επταπυργίου. Τώρα η ίδια διαδρομή κοστίζει 1 ευρώ.
Περίπτωση 4. Κάτοικος της Ευαγγελίστριας με το ενιαίο εισιτήριο του 0,50 ευρώ μπορούσε να κατέβει στο κέντρο της πόλης με το 16 (Ευαγγελίστρια) και με το 12 (Κ. Τούμπα) να πάει στο σταθμό των ΚΤΕΛ. Από την Πρωτομαγιά αυτή η διαδρομή κοστίζει 1 ευρώ.
Περίπτωση 5. Μέχρι τις 30 Απριλίου οι επιβάτες του ΟΑΣΘ μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν λεωφορεία (να κατέβουν και να ξανανέβουν) σε όλο τον άξονα της Εγνατίας μέσα σε 70 λεπτά με το ενιαίο εισιτήριο του 0,50 ευρώ. Τώρα μπορούν να μετεπιβιβαστούν με 1 ευρώ αλλά για 20 λεπτά περισσότερα.

Σημείωση: Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ η μετεπιβίβαση για τις περιπτώσεις 3, 4 και 5 με το ενιαίο εισιτήριο του 0,50 ευρώ επιτρεπόταν εθιμικά και όχι τυπικά με βάση την προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική του Οργανισμού. Παρ’ όλα αυτά στην μπροστινή όψη του παλιού ενιαίου εισιτηρίου αναγραφόταν: «Το προϊόν ισχύει για όλες τις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ. Επικυρώνεται σε κάθε διαδρομή που γίνεται εντός 70 λεπτών της ώρας». Κάτι αντίστοιχο αναγράφεται στα νέα εισιτήρια του 1 ευρώ: «Το παρόν ισχύει για όλες τις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ. Επικυρώνεται σε κάθε διαδρομή που γίνεται εντός 90 λεπτών της ώρας από την πρώτη».

1 σχόλιο:

  1. periptosi 6 katoikos thesalonikis me ena eisitirio apo kalamaria katevenei sto kentro molis katevei dinei to eisitirio tou se ena epivati na paei sto stathmo.
    o deyteros epivatis apo to stathmo dinei to eisitirio se enan allo na paei piso sto kentro, kai o 3os epivatis se ena 4o na paei piso stin kalamaria.

    APOTELESMA EGO POU DEN ANEVENO POTE SE LEOFOREIO NA PLIRONO ME TOYS FOROUS MOU TIN EPIDOTISITOU EISITIRIOY DILADI OLOUS TOUS TZAMPATZIDES TIS THESALONIKIS.

    OSOI EISTE ERGAZOMENOI TO ERGATIKO KENTRO EXEI MINIAIES KARTES TOU OASTH ME 19 EYRO ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή