3.5 κούπες ολικής άλεσης αλεύρι
300 γραμμάρια συκώτι βοδινό
3 ολόκληρα αυγά
1 κουτάλι σούπας λάδι ελιάς
8 κουτάλια σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
Ρίξτε το συκώτι στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο δοχείο(κούπα) και αφήστε ένα κενό στο κέντρο. Αδειάστε το μίγμα συκωτιού και αυγών προσθέτοντας και το λάδι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ζυμώστε καλά για τουλάχιστον 5 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει ομαλή και λαμπερή. Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστικό, και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, όχι όμως παραπάνω από 2 ημέρες. Όταν είσαστε έτοιμοι να κάνετε τα ζυμαρικά, χωρίστε τη ζύμη σε 8 ίσες μερίδες, δίνοντας το επιθυμητό σχήμα με τα χέρια ή με τη μηχανή ζυμαρικών. Μαγειρέψτε βράζοντάς τα σε νερό. Για λεπτά Noodles, χρειάζονται περίπου 10 λεπτά, για παχύτερα Noodles χρειάζονται λίγο παραπάνω από 10 λεπτά. Προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας βούτυρο ανά μερίδα, εάν χρειάζεται. Αντί για βούτυρο, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουτάλι λάδι ελιάς.
Τι να προσέξετε !!
Προσθέστε λεπτά τεμαχισμένα φρέσκα λαχανικά, όπως καρότα, κολοκύθια, μπρόκολο, γλυκές πατάτες. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε cottage cheese με λίγα λιπαρά ή γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου