Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Boμβαρδισμένη πόλη η Λαμία...

Βομβαρδισμένη πόλη θυμίζει η Λαμία ύστερα από τα απίστευτης έκτασης επεισόδια που προκάλεσαν το Σάββατο οπαδοί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δύο ομάδων με κοινή καταγωγή την Κωνσταντινούπολη. Και μάλιστα σε ημερομηνία οριακή: 29 Μαΐου. Ανήμερα της άλωσης της Πόλης...

Το χρονικό

Τα θλιβερά -και πολύ σοβαρά σε έκταση- επεισόδια που ξεκίνησαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λαμία, ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, συνεχίστηκαν με την ίδια ένταση και μέσα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο γγΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής να αποφασίσει την επ' αόριστον αναβολή του φάιναλ φορ του χάντμπολ..

Mάλιστα, εξετάζεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της ματαίωσης της διοργάνωσης. Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στους χώρους του γηπέδου κουβαλώντας φωτοβολίδες, σαφώς προετοιμασμένοι για να συνεχίσουν την «μάχη» και μέσα στο κλειστό της Λαμίας.

Η πλήρης απουσία των αστυνομικών δυνάμεων συνετέλεσε στο να μετατραπεί το γήπεδο σε πεδίο μάχης. Καθίσματα ξηλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως πολεμοφόδια, ενώ καταστράφηκε το σκέπαστρο το γηπέδου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία εκ των γραμματέων του αγώνα. Περίπου μία ώρα μετά τα θλιβερά
αυτά περιστατικά η αστυνομία αποφάσισε να εκκενώσει το γήπεδο.

Το νοσοκομείο της πόλης γέμισε πραγματικά από τραυματίες οπαδούς, αλλά και από απλούς κατοίκους της περιοχής που μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά που χρησιμοποίησε η αστυνομία.

Aκολούθησε και νέος κύκλος επεισοδίων, δύο ώρες μετά την εκκένωση του «Χαλκιοπούλειου», με τους οπαδούς της ΑΕΚ να έρχονται σε συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και να την... πληρώνουν, γι ακόμη μια φορά, οι βιτρίνες των καταστημάτων και τα αυτοκίνητα των πολιτών.

Οι οπαδοί της «Ενωσης» δήλωναν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν από την πόλη της Λαμίας εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Ανάλογο και το αίτημα των οπαδών του ΠΑΟΚ, η παρουσία των οποίων είχε περιοριστεί γύρω από τον χώρο του γηπέδου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ και 10 της ΑΕΚ.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου