Σάββατο 29 Μαΐου 2010

9 λόγοι για να μην αγοράσετε iPad.

 Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η διάθεση του iPad στις χώρες εκτός των ΗΠΑ. Βλέπουμε παντού σαν είδηση δεκάδες ανθρώπους να περιμένουν έξω από καταστήματα τεχνολογίας, και άλλους να το έχουν στα χέρια και να χαίρονται λες και κέρδισαν το λαχείο. Ξέρουμε όμως τι ακριβώς είναι το iPad; Έχει απαντήσει κανείς στην ερώτηση για το αν αξίζει τα λεφτά του;  Εμείς σας παρουσιάζουμε 9 λόγους για τους οποίους ΔΕΝ αξίζει το iPad τα 400+ ευρώ που θα κοστίζει.


1. Design:
 Το iPad είναι σαν ένα iPhone που έχει πάρει στεροϊδή. Το iPhone είναι ήδη αρκετά χρόνια στην αγορά και το design του ήδη θεωρείτε από πολλούς ξεπερασμένο.

2. Multi-tasking(Παράλληλες εφαρμογές)
 To iPad συγκαταλέγεται στα Tablet PC's. Δηλαδή είναι υπολογιστής, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείς να τρέξεις ταυτόχρονα δύο ή περισσότερες εφαρμογές! Αν θές να σερφάρεις να δείς τα e-mail σου και να ακούσεις μουσική ταυτόχρονα; Λυπούμαστε. Δεν είναι εφικτό.

3. Κάμερα στην πρόσοψη.
 Δεν θα ήταν ωραίο ένα Tablet PC με webcam για βιντεοκλήσεις; H Apple λέει OXI! Επίσης δεν υπάρχει κάμερα ούτε στο πίσω μέρος του iPad, αλλά εδώ θα συμφωνήσουμε, καθώς θα ήταν λίγο παράξενο να τραβάς φωτογραφίες με μία συσκευή 30 εκατοστών.

4. Υποστήριξη Flash.
 H HTML 5 που έρχεται να αντικαταστήσει τον Adobe Flash Player γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Αλλά ο Flash Player είναι ακόμα απαραίτητος για πολλές σελίδες όπως το γνωστό μας YouTube. Θές να δεις βίντεο στο YouTube ή να διαβάσεις εφημερίδα στο iPad; Λυπούμαστε. Θα πρέπει να αγοράσετε την ανάλογη εφαρμογή από το Apple Store.

5. Κόστος.
 Το iPad είναι ήδη ακριβό και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις συμβατικές εξωτερικές συσκευές .Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά θα πρέπει να πετάξεις οτιδήποτε είχες στο pc σου και να χρυσοπληρώσεις τα αυθεντικά προϊόντα της Apple! Θες πληκτρολόγιο; Αγόρασέ το! Θές να συνδέσεις την webcam σου στο iPad; OXI δεν γίνεται πρέπει να αγοράσεις μία αυθεντική της Apple!

6. Μπαταρία.
 Εκτιμάται ότι χωρίς φόρτιση το iPad έχει αυτονομία 24ων ωρών. Αυτό όμως δεν ισχύει όταν το χρησιμοποιείς για να παίζεις παιχνίδια, χρησιμοποιείς το WiFi ή το 3G. Επίσης δεν έχει αφαιρούμενη μπαταρία. Πολλοί χρήστες προμηθεύονται για τα Laptop τους 2η μπαταρία για περιπτώσεις ανάγκης... Στο iPad αυτό δεν μπορεί να γίνει.

7. Επεξεργαστής.
 O Steve Jobs είχε πει πως με λιγότερα από 500 δολάρια δεν μπορεί να φτιάξει κάτι το οποίο να μην θεωρείτε σκουπίδι. Ε λοιπόν τα κατάφερε και με το iPad που κοστίζει περισσότερο από 500 δολάρια. Το iPad φοράει επεξεργαστή Apple A4 στο 1GHz! 1GHz!!! Προς θεού παιδιά, θεωρείται υπολογιστής.

8. Micro SIM.
 Το iPad απαιτεί Micro SIM σε περίπτωση που θελήσεις να συνδεθείς σε 3G δίκτυο. Πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πάς σε κατάστημα και να αγοράσεις νέα.

9. TV Out.
 Ας πούμε πως έχεις αγοράσει μία ταινία, ένα βίντεο από το iTunes. Μπορείς να το δεις στην 9" οθόνη, αλλά τι γίνεται αν θελήσεις να το δεις σε HDTV;  Ωχ! Δεν έχει HDMI port ούτε καν TV-Out.

Αν παρόλα αυτά θέλεις να κάνεις πλουσιότερο τον κύριο της φωτογραφίας για να δείχνεις πιο έξυπνος έχοντας ένα πράγμα "σαν" υπολογιστή στα χέρια σου, που έχει πάνω του ένα δαγκωμένο μηλαράκι, να είσαι σίγουρος πως θα το μετανιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου