Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τελείωσε το πανηγύρι στην Λαμία.


  Τελείωσαν πριν από λίγο τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πόλη της Λαμίας στα πλαίσια του Final Four του κυπέλλου Ελλάδος στον HandBall. Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν μία "επίσκεψη" σε σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΚ στην Λαμία. Στην συνέχεια υπήρχαν τα κλασικά που συμβαίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως μολότωφ, πέτρες, καδρόνια μαχαιρώματα, προσαγωγές και πολύ μα πολύ ξύλο. Για ακόμη μία φορά βέβαια το μεγαλύτερο  θύμα (ακόμα και από το ίδιο το άθλημα) ήταν οι καταστηματάρχες του κέντρου της Λαμίας οι οποίοι χωρίς να φταίνε σε τίποτα, είδαν άτομα να σπάνε βιτρίνες, να καίνε αυτοκίνητα και κάδους.

 Το σκηνικό το έχουμε δεκάδες φορές και σίγουρα θα το δούμε άλλες τόσες τουλάχιστον... Στις ειδήσεις θα λένε τα κλασικά περί ευθυνών και των 2 πλευρών άλλα και της αστυνομίας, στις εφημερίδες αύριο οι μισές θα έχουν στα πρωτοσέλιδα καμμένα αυτοκίνητα και από πάνω με Bold γραμματοσειρά και μεγάλα γράμματα ένα "ΓΙΑΤΙ" ενώ άλλες θα κάνουν λόγο για αλήτες, ούνους, προβοκάτορες, εξωγήινους κτλ.

 Να πούμε και εμείς την άποψη μας γι αυτό το θέμα:
Αυτοί οι άνθρωποι που οι περισσότεροι είναι υπό την επήρεια  ουσιών ενώ όλοι τους είναι αμφιβόλου νοητικής ικανότητας, θέλουν να δείρουν, να τους δείρουνε, να σκοτώσουν. Γιατί ρε παιδιά να καθόμαστε εμείς σαν κοινωνία και να τους προστατεύουμε; Θέλουν να πλακωθούνε; Θέλουν να σκοτωθούνε: Ας κλείσουν ένα ραντεβού σε καμία αλάνα εκτός πόλης και να κάνουν ό,τι θέλουνε. Ας πάρουν καδρόνια,  όπλα, κράνη και ό,τι άλλο θέλουνε. Γιατί πρέπει δηλαδή να τους θεωρούμε σαν δικό μας πρόβλημα; Όποιος είναι αρκετά βλάκας για να συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις, ας αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Αντί να τους αποβάλουμε από την κοινωνία και το σύστημα, τους κάνουμε δικό μας πρόβλημα και τους βάζουμε δίπλα μας στην κερκίδα και τους αφήνουμε να πολεμάνε μεταξύ τους μέσα στις πόλεις μας. Είναι ζώα το καταλαβαίνετε; Οποιοσδήποτε συμμετέχει. Από οποιαδήποτε ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου