Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Σε ετοιμότητα η αστυνομία της Ν. Αφρικής

Ο εξοπλισμός της αστυνομίας εκσυγχρονίστηκε σε μεγάλο βαθμό, με την αγορά ειδικών οχημάτων και κανονιών εκτόξευσης νερού, καθώς και με άλλα μέσα καταστολής της βίας και της εγκληματικότητας. Το Γιοχάνεσμπουργκ διαθέτει δύο γήπεδα και μαζί με τη γειτονική Πρετόρια, η ευρύτερη περιοχή θα φιλοξενήσει τα περισσότερα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Εξ άλλου αρκετές εθνικές ομάδες θα έχουν σαν βάση τους την περιοχή και χιλιάδες φίλαθλοι αναμένεται να μεταβούν στο Γιοχάνεσμπουργκ, που θα το χρησιμοποιήσουν σαν έδρα τους για τις διάφορες εξορμήσεις τους στη χώρα.

Ο υπουργός δημόσιας τάξης της Νότιας Αφρικής, Νατχί Μετθά, με δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η χώρα θα διοργανώσει το ασφαλέστερο Μουντιάλ. Παράλληλα επισήμανε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πανέτοιμες και ότι ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμες να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας Μπεκί Τσέλε, δήλωσε από την πλευρά του ότι «δεν θα υπάρχει οξυγόνο για τους εγκληματίες» και πως οι φίλαθλοι θα νιώσουν μεγάλη ασφάλεια. Στην παρέλαση συμμετείχαν 200 οχήματα της αστυνομίας, δύο ελικόπτερα από τα οποία ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες έκαναν επίδειξη εισβάλλοντας σε κτίρια από τον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου