Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Σερβία.

Στη βόρεια Ουγγαρία περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν σήμερα να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, καθώς οι πλημμύρες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου απέκλεισαν χωριά και προκάλεσαν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της χώρας.

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση, αφού δεν έχουμε δει τέτοιες πλημμύρες στις κοιλάδες των (ποταμών) Σαγιό και Χέρναντ από το 1974», είπε η Κσάμπα Κσοντ, εκπρόσωπος της εταιρίας διαχείρισης υδάτινων πόρων στη βόρεια Ουγγαρία.

Στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας, Μίσκολτς, στα βορειοανατολικά, ο δήμαρχος επέβαλε έκτακτους περιορισμούς στη χρήση του νερού και οι κάτοικοί της κατασκεύαζαν αυτοσχέδια φράγματα με ξύλα, πέτρες και μπάζα.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε χθες Κυριακή στο Μίσκολτς από την κατάρρευση τοιχίου.

Στα βορειανατολικά της Τσεχίας μία 69χρονη είναι το πρώτο θύμα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η γυναίκα πνίγηκε από την υπερχείλιση χειμάρρου κοντά στο σπίτι της.

Περισσότερα από 10.000 νοικοκυριά στην περιοχή δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι πτώσεις δέντρων και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στις γραμμές ηλεκτροδότησης, δήλωσε ο Γιάροσλαβ Γιούρκα, εκπρόσωπος της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, CEZ.

Πλημμύρες έπληξαν την κεντρική Σλοβακία και περιοχές της νότιας Πολωνίας, όπου σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και εκατοντάδες απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Ένας άνδρας πνίγηκε αργά το βράδυ της Κυριακής όταν έπεσε στο ποτάμι στην πόλη Κοζάροφ, ενώ έκανε βόλτα με το γιό του, δήλωσε στο δίκτυο TVN 24 εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου