Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ο αποκλεισμός-σοκ του Ολυμπιακού από τα προκριματικά του Champions League, φέρνει σφικτή οικονομική πολιτική στο μπάτζετ της επόμενης χρονιάς.

Xάθηκαν περισσότερα από 20.000.000 ευρώ

Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι, όχι μόνο έχασαν τα 20.000.000 ευρώ που θα έφερνε η είσοδος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, αλλά χάθηκαν και τα 2.200.000 ευρώ των προκριματικών του Αυγούστου. Όπως γίνεται αντιληπτό, δημιουργήθηκε πλήγμα στα ταμεία της ΠΑΕ και πλέον οι αρμόδιοι θα κινηθούν ανάλογα στο μετεγγραφικό τομέα ενόψει καλοκαιριού.

Το μπάτζετ θα είναι σαφώς μειωμένο, οι κινήσεις που θα γίνουν μετρημένες και θα επικρατήσει σφικτή οικονομική πολιτική. Ο σχεδιασμός της ομάδας θα ξεκινήσει από τον νέο προπονητή που θα έρθει, θέμα για το οποίο στον Πειραιά δεν έχουν καταλήξει ακόμη. Ερνέστο Βαλβέρδε ή κάποιος άλλος; Άραγε ο Ισπανός τεχνικός θέλει πλέον να επιστρέψει; Η απάντηση θα δoθεί στα τέλη του μήνα, μετά τη λήξη της διαδικασίας των πλέι-οφ.

Περικοπές και ο Μαρέσκα

Όσον αφορά ποδοσφαιριστές της ομάδας, ήδη μερικοί προετοιμάζονται για περικοπές στα συμβόλαια τους ενώ άλλοι έχουν καταλάβει πως δύσκολα θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν. Για παράδειγμα, ο Έντζο Μαρέσκα, παρά το γεγονός πως δεσμεύεται με συμβόλαιο, νιώθει πλέον πως το κλίμα έχει βαρύνει ιδιαίτερα για εκείνον. Ο Ιταλός μέσος, είναι από τους ακριβοπληρωμένους παίκτες στο ρόστερ (αμείβεται με 1.500.000 ευρώ ετησίως) και κανείς στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν είναι ικανοποιημένος από την προσφορά του, κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Πωλητήριο σε παίκτες

Μάλιστα, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, σκέφτονται και το ενδεχόμενο να βάλουν πωλητήριο σε ποδοσφαιριστές τους, για τους οποίους ενδιαφέρονται σύλλογοι από το εξωτερικό. Όχι μόνο σε ξένους όπως ο Λεονάρντο, αλλά ακόμη και σε Έλληνες παίκτες της ομάδας, όπως ο Βασίλης Τοροσίδης, εφόσον έρθουν οι κατάλληλες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου