Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα

Στο ύψος-ρεκόρ των 2,6 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι θα ανέλθουν οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς την χώρα μας το 2010 και θα είναι υπερδιπλάσιες από τον μέσο όρο της περασμένης πενταετίας, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρός της, Πλούταρχος Σακελλάρης, κατά τη διάρκεια υπογραφής συμφωνίας χρηματοδότησης με την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ).

Όπως εξήγησε ο κ. Σακελλάρης, οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στην χώρα μας θα καλύψουν όλους τους σημαντικούς τομείς, ειδικότερα μεταφορές, ενέργεια, αστική ανάπλαση και παιδεία.

Κατά την τελετή υπογραφής, ο κ. Σακελλάρης ανέφερε ότι η αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, χάρη στην εφαρμογή της πιο σύγχρονης τεχνολογίας διύλισης και την αύξηση της παραγωγής καθαρών καυσίμων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ, Τάσος Γιαννίτσης, επεσήμανε ότι η επένδυση ύψους 1,2 δισ. ευρώ των ΕΛ.ΠΕ, είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ, Γιάννης Κωστόπουλος, ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί 500 θέσεις εργασίας από την σταδιακή υλοποίηση της επένδυσης και μέχρι το φθινόπωρο θα δημιουργηθούν άλλες 2.000 θέσεις περίπου. Την ίδια ώρα δημιουργούνται 165 μόνιμες θέσεις εργασίας στα ΕΛ.ΠΕ ενώ η επένδυση συμβάλει τουλάχιστον στη διατήρηση 700 έμμεσων θέσεων εργασίας, που συνδέονται με την εξέλιξη της (προμηθευτές κλπ).

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης τα οφέλη για το περιβάλλον θα είναι πολύ μεγάλα, είπε ο Κωστόπουλος, αναφέροντας ενδεικτικά ότι οι τοπικοί αέριοι ρύπου θα μειωθούν μέχρι και 80%.

skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου