Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η Nokia παραμένει η πιο «πράσινη» εταιρεία ηλεκτρονικών

Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση κατατάσσει τις επιχειρήσεις με βάση κριτήρια όπως η χρήση τοξικών χημικών, η ανακύκλωση υλικών και χρησιμοποιημένων προϊόντων και η προστασία του περιβάλλοντος. Από αυτή την άποψη λοιπόν, η Nokia κράτησε στην πρώτη θέση της λίστας που καταρτίζει ανά τρίμηνο η Greenpeace, ειδικά αφού ανακοίνωσε ότι οι συσκευές τις οποίες θα διαθέσει στη αγορά το 2010 δεν θα περιέχουν καθόλου τοξικό πλαστικό PVC και βρωμιούχους φλογοεπιβραδυντές (BFR).

H Nokia, η Sony Ericsson και η Apple, η οποία κατέλαβε την πέμπτη θέση, είναι οι πρώτες εταιρίες που παράγουν ηλεκτρονικά προϊόντα χωρίς PVC και BFR, όπως δήλωσε η υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τα τοξικά υλικά.

Στη δεύτερη θέση της λίστας παρέμεινε η Sony Ericsson, ενώ η Philips βελτίωση κατά μια βαθμίδα την θέση της, στο Νο3. Στην τέταρτη θέση μετακινήθηκε η Motorola από την 7η στην προηγούμενη κατάταξη, ενώ η Apple παρέμεινε Νο5.

Τέσσερις θέσεις αναρριχήθηκε η Panasonic στην 6η θέση, ενώ η Sony κατέλαβε την έβδομη η Hewlett Packard την 8η και η Sharp την 9η. Η Dell βελτίωσε κατά τέσσερις βαθμίδες την θέση της στην κατάταξη (Νο10), ενώ στο Νο11 αναρριχήθηκε η Acer. Οι LG Electronics και Samsung υποχώρησαν κατά έξι θέσεις (12η και 13η αντιστοίχως), ενώ σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η Toshiba, καταλαμβάνοντας τη 14η θέση. Η Fujitsu παρέμεινε στη 15η θέση, η Microsoft ανήλθε στην 16η από 17η, ενώ η κινεζική Lenovo υποχώρησε κατά μία θέση στο Νο17. Η Nintendo παρέμεινε στην δέκατη όγδοη θέση.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου