Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Το υψόμετρο ενοχλεί τους Ιταλούς διεθνείς

Ο προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Μαρτσέλο Λίπι, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο χιονοδρομικό κέντρο Σεστριέρε όπου διεξήχθησαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τορίνο το 2006 και βρίσκεται σε ύψος 2.035 μέτρων. Ο Λίπι πήρε αυτήν την απόφαση, καθώς τα περισσότερα γήπεδα της Νότιας Αφρικής βρίσκονται σε υψόμεττρο μεγαλύτερο των 1.000 μέτρων και το Σεστριέρε έχει παρόμοιες κλιματικές συνθήκες με αυτές που θα συναντήσουν οι παίκτες στο Μουντιάλ.

Ο γιατρός της Εθνικής Ιταλίας, Ενρίκο Καστελάτσι, με δηλώσεις που έκανε στο ασοσιέτεντ πρες (ΑΡ) τόνισε: «Σε υψόμετρο πάνω από τα 1.800 μέτρα είναι φυσιολογικό οι οργανισμοί να αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα. Η πίεση του οξυγόνου είναι μικρότερη απ’ ότι στο επίπεδο θαλάσσης, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς, καθώς και η αρτηριακή πίεση». Στη συνέχεια ο Ιταλός γιατρός είπε, ότι πριν από ένα χρόνο στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών όπου συμμετείχαν οι «ατζούρι» στη Νότιο Αφρική, οι παίκτες του παραπονούνταν ότι κουράζονταν εύκολα και γι’ αυτό το λόγο πρότεινε στον Λίπι να γίνει η προετοιμασία στο Σεστριέρε.

Ο αρχηγός της ομάδας Φάμπιο Καναβάρο δήλωσε από την πλευρά του, ότι αυτός και οι συμπαίκτες του αντιμετωπίζουν προβλήματα και παράλληλα αισθάνονται παράξενα να προπονούνται ενόψει Μουντιάλ δίπλα στα χιόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου