Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Επαινοι Στιγκλιτζ σε Παπανδρέου

Με επαίνους μίλησε για την παρουσία του Γ. Παπανδρέου στο Νταβός, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ, από το βήμα του συνεδρίου του Economist. Ο κ. Στίγκλιτζ είπε χαρακτηριστικά ότι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Παπανδρέου «έκανε καλή δουλειά».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που υποφέρουν λόγω των λαθών των άλλων και όχι των δικών της». Ο «φετιχισμός των ελλειμμάτων» είναι λανθασμένος, τόνισε, καθώς «καμία εταιρεία δεν θα επικεντρωνόταν αποκλειστικά στη μία πλευρά του ισολογισμού της».

Μιλώντας για την «πόρτα εξόδου» από την κρίση, επισήμανε ότι «πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές και την πολιτική». Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, πρέπει να ενισχυθεί η διαφάνεια. Στο σημείο αυτό μάλιστα επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για τα βήματα που έχει κάνει για την ενίσχυση της διαφάνειας.

Ο κ. Στίγκλιτζ χαρακτήρισε αδύναμη την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ και διατύπωσε απαισιοδοξία αναφορικά με την ταχύτητα με την οποία θα βγει από την κρίση η αμερικανική οικονομία.

proto thema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου