Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα «Χρυσά Βατόμουρα»

Τα «Χρυσά Βατόμουρα» θα ανακοινωθούν στις 6 Μαρτίου, μια ημέρα πριν από την απονομή των βραβείων Οσκαρ.


Οι ταινίες «Η Χαμένη Ήπειρος» και «Tranformers: Η Εκδίκηση των Ηττημένων» κυριαρχούν στις υποψηφιότητες για τα βραβεία των... χείριστων της χρονιάς, τα περίφημα «Χρυσά Βατόμουρα» που ανακοινώθηκαν αργά χθες βράδυ.

Κάθε μια από τις παραπάνω ταινίες, που αποδείχθηκαν και παταγώδεις εισπρακτικές αποτυχίες, απέσπασε από επτά υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και η «κορυφαία» της χειρότερης ταινίας.

Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων συμπληρώνεται με την ταινία «All About Steve», στην οποία πρωταγωνιστεί η Σάντρα Μπούλοκ, «G.I Joe: Η γέννηση της Κόμπρας» και «Οι Γερόλυκοι» με τους Ρόμπιν Ουίλιαμς και Τζον Τραβόλτα.

Η Μπούλοκ ηγείται του καταλόγου της κατηγορίας για τη χειρότερη γυναικεία ερμηνεία, γεγονός που έχει αυξήσει τη φημολογία ότι ίσως να είναι το πρώτο πρόσωπο στην ιστορία του θεσμού των βραβείων που το ίδιο Σαββατοκύριακο θα τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ και Χρυσό Βατόμουρο, καθώς θεωρείται φαβορί για το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Blind Side».

Στον κατάλογο των υποψηφίων για τις χείριστες γυναικείες ερμηνείες περιλαμβάνονται η Μπιγιονσέ για το «Ψύχωση», η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για το «Τα μάθατε για τους Μόργκαν;» και η Μέγκαν Φοξ για τους «Tranformers» και για το «Σώμα που Σκοτώνει».

Στην κατηγορία των χειρότερων ηθοποιών περιλαμβάνονται ο Γουίλ Φερέλ για την «Χαμένη Ήπειρο», ο Εντι Μέρφι για το «Για Φαντάσου», ο Στηβ Μάρτιν για τον «Ροζ Πάνθηρα 2» και οι Τζόνας Μπόδερς για την τρισδιάστατη συναυλία τους.

Φέτος επίσης θα επιλεγεί και η ταινία που θα κερδίσει το «Χρυσό Βατόμουρο» της δεκαετίας. Στην κατηγορία αυτή οι υποψηφιότητες είναι «Πεδίο Μάχης: Γη» του Τζον Τραβόλτα, «Με το Δάκτυλο του...Φρέντυ» του Τομ Γκριν, «Gigli» των Μπεν Αφλεκ και Τζένιφερ Λόπεζ, «Ξέρω ποιος με σκότωσε» της Λίντσντεϊ Λόχαν και «Η Κυρία και ο Ναύτης» της Μαντόνα.

Ο Τραβόλτα και ο Μπεν Αφλεκ είναι υποψήφιοι για χειρότεροι ηθοποιοί της δεκαετίας μαζί με τους Εντι Μέρφι, Μάικ Μάγιερς και Ρομπ Σνάιντερ. Οι Λόχαν, Λόπεζ, Μαντόνα, Μαράια Κάρεϊ και Πάρις Χίλτον είναι οι υποψήφιες για το βραβείο της χειρότερης ηθοποιού της δεκαετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου