Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν οι τελευταίες ηχογραφήσεις του Jimi Hendrix.

Σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου κιθαρίστα Jimi Hendrix πρόκειται να βγουν το Μάρτιο στη δημοσιότητα οι τελευταίες ηχογραφήσεις του, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η αδελφή του. Πρόκειται για ακυκλοφόρητο στουντιακό υλικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο album με τον τίτλο «Valleys of Neptune». Θα περιλαμβάνει 12 τραγούδια τα οποία ηχογράφησε ο Hendrix το 1969 με το συγκρότημά του αλλά και το νέο, εκείνη την εποχή, συνεργάτη του, μπασίστα Billy Cox, με τον οποίο είχαν γνωριστεί στο στρατό και σχημάτισαν τους Band Of Gypsys.

Το album θα περιλαμβάνει μια ορχηστρική απόδοση του γνωστού τραγουδιού των Cream «Sunshine of your Love», μία εναλλακτική ηχογράφηση του κλασσικού κομματιού «Fire» και μία πρώτη εκτέλεση του «Mr Bad Luck», ενός τραγουδιού που θεωρείται ότι μάλλον ήταν το πρώτο πρωτότυπο κομμάτι του που έχει ερμηνεύσει ποτέ. «Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι δεν πρόκειται για το ‘χαμένο’ άλμπουμ,» εξήγησε ο κ. John McDermott, αρχειοθέτης της Experince Hendrix (του φορέα που σύστησε η οικογένεια του Hendrix για να διαχειρίζεται το υλικό του). «Είναι απλά η τεκμηρίωση ενός σημαντικού σημείου στην καριέρα του, όταν οι Jimi Hendrix Experience δούλευαν στη συνέχεια του «Electirc Ladyland» το 1969».

Οι ηχογραφήσεις υπέστησαν νέα επεξεργασία (remaster) για την κυκλοφορία του συγκεκριμένου άλμπουμ από τον Eddie Kramer, τον παραγωγό του άλμπουμ «Electric Ladyland», ο οποίος χρησιμοποίησε ψηφιακά και αναλογικά μέσα για να φέρει στο σήμερα τον ήχο του Hendrix. Ο ίδιος άλλωστε είχε ηχογραφήσει και το πρωτότυπο υλικό, πίσω στο 1969, στα Olympic Studios του Λονδίνου και στο Record Plant της Νέας Υόρκης.

Το «Valleys Of Neptune» θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου από τη Legacy Recordings της Sony, ενώ το ομότιτλο τραγούδι θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαρτίου ως single. Τέλος οι κάτοχοι των δικαιωμάτων για την μουσική του Hendrix υποσχέθηκαν ότι θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου ένα DVD με πλάνα από τα παρασκήνια συναυλιών του αδικοχαμένου κιθαρίστα.

eradio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου