Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ξεπέρασαν τα 50 τα θύματα του Η1Ν1

Άλλοι τέσσερις ασθενείς που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και προσβλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας στους 51.

Πρόκειται για έναν 73χρονο και μια 86χρονη με χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα, έναν 56χρονο με σακχαρώδη διαβήτη και έναν 22χρονο με παχυσαρκία.

Προβληματισμό, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των 51 θυμάτων του Η1Ν1, συγκαταλέγονται και 8 νέοι άνθρωποι που δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι η σταθεροποίηση που εμφανίζει ο αριθμός των κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι τελείωσε η πανδημία και προτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς ο αριθμός των ατόμων που έχουν κάνει το εμβόλιο παραμένει μικρός.

Παρ' όλα αυτά, εδώ και μία εβδομάδα, η προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα έχει αρχίσει να μειώνεται σταδιακά. Ενδεικτικό της απροθυμίας και των Ελλήνων είναι ότι ενώ την πρώτη εβδομάδα κατά μέσο όρο εμβολιάζονταν καθημερινά περίπου 30.000 άτομα, την περασμένη Παρασκευή εμβολιάστηκαν μόνο 8.237.

Κινητές μονάδες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων άρχισαν να επισκέπτονται ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν αλλά και ιδρύματα ή φορείς που δεν διαθέτουν υγειονομική υπηρεσία. Στην τηλεφωνική γραμμή 1135, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δώσουν τα στοιχεία τους αλλά και το πρόβλημα υγείας που δεν τους επιτρέπει να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες εκτός Αττικής, έχει ζητηθεί η συνδρομή κέντρων υγείας ή περιφερειακών ιατρείων σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου